Handkräm

Så fort det blir vinter får jag extremt torra händer. Så när det är minusgrader ute är det lika viktigt för mig att ha med handkräm som det är att ha med mobilen. I går glömde jag handkrämen hemma, men passerade ett apotek och rusade in. När jag satte mig i bilen och skulle klämma ut så blev jag lite för ivrig, det kom lite för mycket. Det va väl inget problem i sig. Problemet kom när jag skulle svänga i rondellen och händerna va helt kletiga så jag inte fick grepp om ratten.
/Sångerskan

Oj

Jag har varit vaken i övar 3 timmar, men inte sagt ett ord. Nu ringde precis telefonen, jag svarade men upptäckte att det knappt kom fram något ljud. Oj. Var tog rösten vägen? Kanske inte det bästa för rösten att efter att ha sovit 4 timmar sjunga 45 minuter utomhus i 10 minus. Jag ordinerar mig själv vila och te!
/Sångerskan

En helg fyra spelningar

Tidig fredagmorgon började med kall buss som snabbt blev varm och rullade mot Växjö. Första spelningen för helgen va hos P4 Kronoberg och programmet after work. Vi spelade 3 låtar, kastade pil, hängde och snackade. Kul!
Efter det rullade vi bort till Oléo. Roddade och fick god mat. Tyvärr inte så mycket folk, fick höra att Växjöborna inte går ut på fredagar, trist! Men Tack Christer för trevligt välkomnande!
Efter nerroddning så rullade vi en bit mot Skåne, stannade på en mack och blev polare med killen som jobbade där. Snygg och trevlig!
Vidare mot Skåne och Grevie. Vi hann se lite av klubbmästerskapet som Blåa Skor hade. De är så jädrans duktiga! Jag och Calle delade ut alla fina medaljer till paren som lyckades placera sig på pallen.
Snabbt upproddat, dusch, mat och lite torr-rep. Upp på scenen och vilket drag det blev! Ojojoj vilken kväll! Det är sånna kvällar som i lördags som gör det hela värt att åka hundratals mil i buss och lyfta astung utrustning. Tack till alla som i lördags gav oss all denna energi!
Direkt efter vi packat ner så började vi sakta och säkert köra mot Örebro i snöstormen som va. Oj vad det blåste och snöade! Men vi kom fram till Örebro hela, men aningen trötta. Lite snabb frukost/lunch innan jag skulle till Salong Unikt och träffa Angelica som gjorde en uppsättning på mig och sminkade mig för eftermiddagens spelning på Järntorget i Örebro. Tack för detta!
Kallt va det, och snöa gjorde det! Men det kom ju många glada människor som lyssnade, klappade och faktiskt dansade lite. Kul att se! Tack
(jag lånar bilden från Erik Pausson)

Efter detta så åkte jag hem i ilfart för att försöka få tillbaka känsel i tår och fingrar.
Klockan 18 hade vi i huset bjudit in till det årliga Glöggmys på måsvägen, mysigt och trevligt med många glada som kände julstämning, åt hemmagjorde praliner, saffranskaka och drack glögg. Mysigt kväll, nu börjar det liksom bli jul. Och jag älskar det!
/Sångerskan

Skåne!

Tillbaks i Skåne! Vi är snart framme i Grevie där vi ska spela ikväll. Nu ska jag göra mig lite snygg och vara prisutdelare på en danstävling.
/Sångerskan

På väg söderut

Calle kör och Mattias kollar på en konsert av Phil Collins.
Nu rullar vi söderut, första stoppet är Växjö där vi först ska vara med i Radio p4 After work och efter det spela på Oléo. Det är första gången vi ska spela där och det ska bli jättekul!
/Sångerskan

Val

Genom livet gör vi många val. Något som många människor verkar ha missat är att vi faktiskt alltid har ett val. Och att vi i princip alltid kan påverka hur det ska bli, allt från vilket arbete du ska gå till varje morgon och trivas med till, som mitt svåra val idag. Om jag ska julbaka eller tentaplugga.
Jag är chef över mitt liv. Och du borde vara chef över ditt liv.
/Sångerskan

Inspelning

I går va jag i studion för att spela in sången på Dansbandskampsamlingsskivan. Det är speciellt det där att sjunga in, vart enda litet pyttefel hörs. Jag sätter så hård press (kanske för hård) på mig själv att det ska vara perfekt, och jag blir så besviken och ledsen på mig själv om det är något som inte blir helt perfekt från början. Det gäller att ha 100% fokus och känsla, vilket kan vara svårt. Med tips och glada tillrop från Johan, Calle och Tobbe så blev resultatet väldigt bra och jag är riktigt nöjd!

/Sångerskan

Salong Unikt

Jag är tillbaka i Örebro, och jag älskar det! Jag ska unna mig vardagslyx idag och gå till frisören, Angelica på Salong Unikt så färga mitt hår och klippa min lugg.
/Sångerskan

Tidig måndag

Snart är jag på väg att lämna Skåne igen. Det har som vanligt vara skönt, mysigt, kul och stressigt att vara här. Jag vill hinna göra allt och träffa alla. Men det går inte.
Helgens höjdpunkt va att bygga pepparkakshus med min fina vän Anna Hertzman, helgens miss va att pappa hade för mycket att jobba med så vi kom aldrig till Köpenhamn och Julmarknaden på Tivoli.
Nu väntar frukostmys med Bea och hennes lilla Flisa, sen en snabb bilreperation och efter det mot Vadstena för inspelning hela kvällen och halva natten. Jag ska sjunga in låtarna som vi ska ha med på samlingsskivan för Dansbandskampen. Kul!
/Sångerskan

Ledig fredag

I dag är första lediga fredagkvällen jag har på jag vet inte när! Kvällen till ära ska jag och min familj åka och fira fina Jessica som fyller år. Det har utlovats massor med mat, dryck och trevligt sällskap!
Jessica är ett år yngre än mig och är yngsta dottern i vår "bästisfamilj", har alla en så? Där hela familjen är vänner? Vår bästisfamilj har också två döttrar och just nu nu är vi 26, 24, 23 och 21 år. Våra fäder driver liknande företag, en dotter i varje familj kör lastbil, mammorna jobbar mer eller mindre inom vården. Vi har alltid varit vänner, åkt till fjällen tillsammans på vintern, campat i Danmark på sommarn, alltid hängt ihop. Vi är som en enda stor familj!
/Sångerskan

Dialekt

Varje gång jag kommer till Skåne så blir jag lika förvånad när jag inser att här pratar alla likadant som jag. Märkligt hur jag blivit så van att inte höra skånska. Men jag kan ju lova att min skånska kommer vara ganska grov efter 4 dagar på skånsk mark. Det blir lika kul som vanligt!
/Sångerskan

Skåne och julkänsla

I dag ska jag åka till Skåne. Mitt älskade Skåne! Jag ska ladda bilen med julskivor och ha jul hela vägen ner. Egentligen har jag inte tid att åka, det är så mycket jag skulle behöva göra i Örebro så jag borde stanna här. Men samtidigt så har jag inte varit i Skåne sedan mitten av september. Som vanligt när jag åker ner så är det kvalitetstid som gäller, det är mycket som ska hinnas med och många som ska kramas!
Vi i min familj är ganska dåliga på att ses och göra saker tillsammans. Men på söndag har vi planerat en resa till Köpenhamn och Tivoli, jag kommer komma tillbaka med så mycket julkänsla som bara är möjligt! Och tänk snart är det första advent!
/Sångerskan

Arboga och tack

Jag har ju inte skrivit om när vi spelade i Arboga 5/11. Bettan och ni andra snälla fina som fixar allt i Parken har verkligen förstått hur man skämmer bort banden! Bästa välkomnande med kramar på trappen, supergod fredagsmat, frukt och smågodis i logen, mackor, kaffe, dricka, i pausen och varmkorv efter nerroddning. Vi kunde inte nog tacka för detta!
Och att det sen dessutom kom så många fina glada människor och dansade! Det va en riktigt trevlig kväll, och vår första spelkväll på en månad. Det är ni på dansgolvet som ger oss energin att jobba som vi gör! Tack för att ni finns!
/Sångerskan

Dieselstopp

I söndags när vi va på väg hem från helgens spelningar i Varberg och Strömstad så va jag trött, sjuk och allmänt seg. Vi ville alla bara hem. Precis när vi passerat Karlstad så märker jag hur bussen börjar sacka, den bara dör. Fan. Dieselstopp. Hur kan jag glömma tanka? Varför räknar jag fel på 100 liter? (för er som inte vet så kan jag berätta att tankmätaren fungerar sällan på äldre bussar) Om det bara hade varit att vi skulle gå de 4 km fram och tillbaka för att hämta bränsle hade det väl varit lugnt. Men när man kör slut på bränsle i ett så här stort fordon så måste man in i motorn och pumpa ut luft som sitter i bränsleledningarna. Ett jobb som är lite bökigt och mindre kul. Så ut med tross och annat och in med Johan och Calle. Väl pumpade och klara så rullade vi vidare hem mot Örebro.
Jag konstaterar igen, när man spelar dansband är det så mycket mer man ska kunna än att bara spela!
/Sångerskan

Fredag

Jag började dagen med att städa mitt kontor/garderob. Ganska behövligt va?
Nu blir det frukost, radiointervju, gymmet, packa, åka iväg och spela!
/Sångerskan

Kul klipp

Jag kikade in på Carros blogg och hittade detta inlägget :

http://carropiiz.blogg.se/2010/november/sota-lotten-i-pure-divine.html
Kul klipp med oss, och kul tanke av henne!
/Sångerskan

Julstämning

I morgon spelar vi i Varberg, på lördag i Strömstad. Däremellan ligger Göteborg, och Liseberg. Jag ska försöka övertala bandet om att några timmar på Liseberg skulle vi må bra av! Jag hoppas jag lyckas!
/Sångerskan

Tomt

Det är en väldigt konstigt tomhet som infinner sig. Det gick så väldigt fort att det va över. Och jag kan verkligen förstå stora artister och stjärnor som när de inte längre får kicken från publik och media, så måste de få kicken från något annat och många då väljer att ta droger.
Nu ska ingen bli orolig, jag är inte sån. Jag är samma Lotten som har båda fötterna på jorden och faktiskt för det mesta ser realistiskt på saker. Vi är väldigt glada att fått vara med, vi är nöjda med det vi gjort. Och vi hoppas att många har upptäckt oss och kommer ut och dansar till oss nu när vi är ute och spelar på olika dansställen runt om i landet! Och vi kommer igen få kicken av vår publik!
För det är ju så att i och med att Dansbandskampen är över så kommer vi ut och spelar! Helgen som kommer ska vi spela i Varberg och Strömstad. Västkusten - underbart!
/Sångerskan

Snö


Var kom all denna snö ifrån? Men det är mysigt att sitta inne i soffan i pyjamas med datorn i knät. Idag ska jag mysplugga hela dagen.
/Sångerskan

Nya tag

I dag känns det som måndag. Jag har vaknat upp ur min DBKbubbla och är redo att ta tag i allt som inte hunnits med under de senaste veckorna. Jag bestämde mig precis för att försöka ta igen denna kursen som pågått i 6 veckor. Om 3 veckor är det tenta, så nu gäller det att ligga i! Har dessutom megamycket pappersarbete att göra. Nu är veckan uppstrukturerad efter en lista över saker jag måste hinna göra. Känns bra!
Jag som hade tänkt hinna åka till Skåne och mysa, nu försvann den tiden känns det som.
/Sångerskan

Mys

I kväll smygstartades julen med glögg, tända ljus och ballerina-pepparkaka! Mys!
/Sångerskan

Tack!

Det är tråkigt, så jäkla tråkigt att vi inte är kvar i Dansbandskampen. Men det är en tävling, och vårt första mål va att inte åka ut första programmet. Och det klarade vi med råge! Men jag erkänner det hade varit gött att vara med längre. Det är en konstig tomhet som infinner sig så här när man inser att det faktiskt är slut. Jaha. Det är över. Vad gör vi nu? Vi har levt i denna bubbla några månader nu och plötsligt är det över. Vi ska inte deppa för länge. Vi får lov att deppa denna veckan, tills nästa band åker ut.
Jag vill påpeka och informera om att vi är väldigt stolta över att allt som vi har presenterat i Dansbandskampen har vi gjort själva! Vi har arrat låtarna själva, stylat oss själva, kommit med alla idéer själva. Vi fem ÄR Pure Divine. Vi är inte styrda av några "pengapumpare" eller dansbandsrävar som varit i branschen i många år. Det är vi som gör detta!
Jag kan bli så förbannad på folk som tjatar om att vi inte har/visar ett sound. Det är väldigt svårt att på 4 program visa allt vad Pure Divine är. Vi är ett band som spelar både pop, rock, country och gör det dansant. Och jag tycker själv att vi har visat det så bra det bara går.
Vi är väldigt glada över att vi har fått vara med i Dansbandskampen över huvudtaget. Av 350 band är 7e bäst inte så dåligt! Vi har lärt oss otroligt mycket och det har varit skitkul att göra TV. Vi är så glada över alla som tror på oss och har följt och stöttat oss. Tack alla som röstat! Ni är bäst, och vi ser så fram emot att komma ut till dansbanorna och spela för er! Tack!
/Sångerskan

Direkt från frukosten i Norrköping

Jag och Johan har precis ätit frukost på vårt fina hotell. Nu ska vi åka till arenen för att ha kamerarep och webinspelning!
/Sångerskan

Dansbandskampen vecka 4 : Fredag

Nu kan man säga att det är full hart här! I går åkte vi till Arboga för att rodda upp i Parken där vi spelar ikväll. Vi repade och repade och repade. Klockan blev mycket och vi blev trötta. 03.17 somnade jag. Idag ringde klockan 07.15 och jag viste inte vad jag hette så trött jag va. Jag råkade dessutom snozza två gånger utan att faktiskt vakna. På 10 minuter va jag klar och på väg till morgonens radiointervju. Lite försenad rusade jag in på Sveriges Radio Örebro och hade en trevlig stund med Matias och Malin, tack för kaffet! I ilfart hem för att sova lite till, packa väskan och nu ska vi åka.
Första stoppet bli Norrköping för ljudrep och lite inspelning. Så fort vi är klara så ska vi snabbt åka till Arboga för att spela, och efter det tillbaka till Norrköping.
Jag kan meddela att låten känns jätte bra, och Thomas kommer få sitt pling! Kläderna är snygga och vi är taggade till tusen!
Mot Norrköping!
/Sångerskan

Nya friskis

Friskis har öppnat nya lokaler här i Örebro. Riktigt snygga och fräscha lokaler. Och det bästa av allt, det ligger 6 minuter med cykel från mitt hus. Perfekt!
/Sångerskan

Facebook

Jag tycker att Facebook är väldigt bra på många sätt. Men det är också dåligt i vissa fall. Jag förstår inte varför människor öppet kritiserar. Vist alla har rätt till sin åsikt och till att uttrycka den. Men för fan. Tänk er för! Lika kul som det är att läsa att folk gillar Pure Divine, lika tråkigt är det att läsa kommentarer om folk som inte gillar det vi gör. Alla kan inte gilla allt, och alla kan inte gilla oss. Men varför ens bry sig om att kommentera en status om oss om du inte gillar oss. Strunta bara i att komma på dansen och låt oss som är där ha en jäkligt bra kväll.
Är det så att folk inte förstår att det som skrivs på Facebook kan läsas av de flesta?
Det är kanske inte Facebook som är dåligt i vissa fall, det är kanske användarna.
/Sångerskan

Dansbandskampen vecka 4 : Onsdag

Idag har jag varit och handlat kläder som vi ska använda på lördag. Det kommer bli snyggt, stiligt och festligt!
Jag fick ett mail idag av en man (som jag inte känner) som tycker att jag inte borde klä mig som jag gör. Han påpekar att det är av välvilja han skriver mailet till mig. Och jag får väl tacka för hans åsikt och tips. Och andra sidan har jag fått många komplimanger om att jag vågar visa former och att jag inte är trådsmal. Jag är ledsen att göra dig besviken, men på lördag kommer det antagligen bli ett paljettfodral. Jag hoppas ändå att du ska gilla vår version av Efterfest, och fortsätta heja och rösta på oss!
Nu ska jag iväg en sväng till Friskis och köra veckans bästa jympapass innan det blir några timmars kvällsrep!
/Sångerskan

Vila

På fredag ska vi spela i Parken i Arboga! Vi hoppas så klart på att det kommer många glada och dansar! Jag räknade lite snabbt på hur vår torsdag-lördag kommer se ut. Och det kommer inte hinnas med att sova så mycket mellan fredag och lördag. Vi slutar spela 01.00, rodda ner, åka till Norrköping, sova, duscha, äta frukost och vara på arenan 9.00. Oj.
Med tanke på detta så borde det va helt ok att ligga i sängen och vila och lyssna på regnet nu.
/Sångerskan

Ikea

Jag ska åka med Ida till Ikea och känna in lite julkänsla, mysa och äta köttbullar!
Kvalitetstid!
/Sångerskan

Dansbandskampen vecka 4 : Måndag

Då va vi inne i 4e veckan av Dansbandskampen! Det känns bra! Vi ska snart träffas för att göra klart formen på lördagens låt. För er som inte vet det så kommer vi spela Ugglas låt Efterfest, och det kommer bli en fartig bugg! Denna veckan känner jag mig lika taggad som första veckan. Jag är helt frisk, mår bra och är glad. Detta kommer bli en superbra vecka!
Nu ska jag äta hemmagjord kålpudding innan jag cyklar till musikhögskolan för rep hela kvällen lång.
/Sångerskan

Sova

Efter några nätter i bussen och på hotell är det alltid så skönt att sova hemma i sin vanliga säng!
/Sångerskan

RSS 2.0