Schema

Jag har mycket att göra, och jag älskar det. För att jag ska hinna med allt, och inte glömma något så gör jag varje söndag schema över veckan som kommer. Och jag har kommit in i en bra rutin för att få allt gjort. Men ibland blir jag sittandes som i koma med sjuk ångest för jag inte vet var jag ska börja. För det mesta löser det sig om jag tar en promenad eller ett träningspass.
Det är så mycket kul som händer nu, att jag vill göra allt till 100% och jag vill hinna njuta av situationen!

Livet är fantastiskt!/Sångerskan


Jobb med tända ljus

Efter en mycket trevlig lunch på stan med besök från Skåne så blir det nu effektivt jobb och tända ljus. Pengar ska ut och pengar ska in, affischer ska beställas, kontrakt ska skrivas, logistik ska planeras, hotellrum ska bokas. Jag har världens bästa jobb!/Sångerskan

Vardagslyx

Morgonsol, morgonfrost, morgonpromenad - underbar kombination!/Sångerskan


Inspelningsdag och nybakta bullar

Idag ska vi spela in inslag till Dansbandskampen hela dagen! Vi ska köra buss, prova kläder, kolla skor och lite annat som är hemligt. Och ja, jag erkänner, jag är lite nervös.
Jag har bjudit över killarna på nybakta-bullar-frukost innan.
/Sångerskan

Det där med att träffa en man

Jag tycker det verkar svårt, om inte näst intill omöjligt att träffa den rätta. När jag väl träffar honom hur vet jag då att den personen känner att jag är den rätta för honom? När jag va liten sa min pappa till mig att jag aldrig skulle bli gift, för jag skulle aldrig hitta en man som skulle stå ut med mig så länge att han hann fria. Men det kan väl inte stämma? Att ha en man att dela min vardag med, en man att somna med och vakna med, någon att gå och handla godis med mitt i natten, någon att koka kaffe till på morgonen, det är en av mina högsta drömmar./Sångerskan


Effektiv tisdag

Detta är en bra dag! Nästan hela dagen har jag förberett för besök av Baluba och SVT imorgon. Det ska filmas och göras massa roliga saker! Så idag har jag städat bussen, tvättat bussen, städat huset, sorterat skor och klänningar, varit hos Sofia på Salong Unikt och fått en bra längd på luggen igen, varit på Bludiblu och fått hjälp med vad jag ska ha på mig imorgon. Så snart har jag full koll på morgondagen känns det som! Toppen!/Sångerskan


Min kloka farmor

Min farmor är klok. Hon säger bland annat:

Tyck inte synd om mig, tyck om mig!


/Sångerskan


Varför jobbar jag i sängen?

I dag har jag nästan hunnit med alla punkter på listan. Bra! Kvällen har nu avslutats med bokföringsjobb och pengaräkning i sängen. Jag som inte ska jobba i sängen. Va fan!!
Imorgon är det förberedelser för onsdagens inslagsfilmning inför Dansbandskampen. Spännande värre!


/Sångerskan

Dygnsrytm

Jag har sett filmen I rymden finns inga känslor. Det handlar om en kille som sätter sig i sin "rymdfarkost" så fort något blir känslomässigt jobbigt. Tänk om man skulle ha det så. Så enkelt och skönt.

Som vanligt efter en spelhelg så är dygnsrytmen helt rubbad. Kom hem 7 imorse, sov till 11.30. Lite eftermiddagsvila, och nu ska jag föröka vänta tillbaks det genom att gå och lägga mig tidigt. Bra./Sångerskan


Jobbigt och ensamt

Fy fan vad det är mycket i mitt huvud nu. Det är så mycket som händer och det mesta är faktiskt bara jäkligt kul! Men jag jobbar så hårt. Min veckoplanering är oövergripligt stor. Och jag har mycket som hänger i luften och väntar på att beslut ska bli tagna. Allt från byta buss, bokföring, coachingarbete i skolan, sjuk syster, magknip, planering inför dag med Dansbandskampsfilmning, sponeravtal, designa tröjor. Osv, osv. 
I ett sånt här läge så skulle jag behöva någon som kramade mig, klappade mig i pannan och sa till mig att jag gör allt det där så bra.
Det är ensamt ibland./Sångerskan

Mot Ryssland

Jag ska  åka till Ryssland som ung enteprenör och träffa andra svenska och ryska företagare. Det kommer bli kul och lärorikt. Jag har aldrig varit i S:t Peterburg, så bara att få komma till den vackra staden ska bli kul.
Nu är väskan packad och jag är redo! Mot Ryssland!/Sångerskan


Beröring

Det bästa med att dansa måste vara den kravlösa beöringen. Underbart!


/Sångerskan


Dans

Klockan 9.00 åker jag från Örebro imorgon, och jag har inte packat något. Men istället för att stanna hemma och packa och förbereda för några dagar i Ryssland så åker jag till Brunnsparken och dansar till Highlights.


/Sångerskan

Detta bli bra !!

Vi har repat på vår Dansbandskampslåt i kväll, och jäklar bra den blir! Jag trodde aldrig att I´m yours kunde svänga och bli så bra. Och jag kan (igen) konstatera vilken förbannat bra band jag har!


/Sångerskan


Skåne och Mette

Det har varit skönt att vara i Skåne, men som vanligt när jag är där på besök är det mycket som ska hinnas med, denna helgen hann jag med detta bland annat:

- Spela kort och äta torsk med farmor och farfar
- Promenara i skogen
- Göra två radiointervjuer
- Besöka mormor och morfar
- Titta på havet
- Mysa med Jessica
- Träna hårdaste friskispasset på länge i Lund med bästa ledaren Linda
- Luncha med Bea och lilla Flisan
- Laga goda middagar till familjen
- Tjejkväll med Petra och Annica
- Söndagsfrukost och prata om livet med faster Kerstin
- Träffa journalister och fotografer
- Eftermiddagsfika på skånskt vis med Matilda och Anna
- Dansa och träffa folk på Björnaloge
- Leka med hunden
- Insupa Ystadsluft
- Klappa katterna
- Känna att det börjar bli höst i Varmlösa

Det bästa av allt va att min fina syster Mette har hängt med på allt! Hon är bäst!


/Sångerskan


Mail

Jag tog mig lite ledigt från min mail i så där 32 timmar, när jag nu öppnaden den hade jag 28 nya mail. Hurra!!


/SångerskanMorgonstund har guld i mun

Snart sätter jag mig i bilen och åker mot Staffanstorp. Jag ska vara gäst i Guldmorgon idag! Så alla borde ratta in 102,6 (om ni är i Skåne), eller så klickar ni in på http://guldkanalen.se/ och lyssnar där, jag kommer vara med mellan 9.00 och 10.00.

Jag måste erkänna att det är skönt att sitta framför datorn i mamma och pappas kök. Det är skönt att vara i Skåne!


/Sångerskan

I´m yours

I går ringde musikproducent Jocke från Baluba och berättade vilken låt vi ska framföra i första programmet 16/10. Det blir I´m yours! Jag måste erkänna att det är inte en av mina favolåtar, men då desto roligare att göra om den./Sångerskan

Drinkar eller bokföring?

Ikväll fick jag frågan om jag vill följa med till Ritz och parta. Jag övervägde länge och väl. Men tog mitt förnuft till fånga och stannde hemma. Så medans mina vänner dricker drinkar och dansar sitter jag hemma och sorterar kvitton och fakturer. Ibland älskar jag att vara egen företagare. 


/Sångerskan


Pluggdag

Efter morgonträning och någon timmes jobb är jag nu redo att sätta igång med Folkhälsa och hälsofrämjande insatser, Frida och Martina kommer till Örebro för en pluggdag på biblioteket. Och jag har varit den bästa värden och förberett lasange och sallad till lunch, och äppelkaka till fika. Nu ska det pluggas!


/Sångerskan

Jag och gymmet

Som jag har skrivit om tidigare så gillade jag inte att gå till gymmet. Men jag har övat och faktiskt ändrat mig! Jag har blivit riktigt bra på att träna på gym, och jag gillar det. Perfekt att kombinera med jympa och promenader./Sångerskan

Skogen

I dag skulle jag vilja ta på min en tjock kofta och en varm mössa, packa lite picknick och åka ut i skogen och vandra. Njuta av höstlöven, solen och den friska luften. Ska bara fakturera lite först sen är jag klar att åka!/Sångerskan


Jag lyckades

I dag lyckades jag med det omöjliga. Jag lyckades få lingonsylten att räcka perfekt till blodpuddingen. Underbart!


/Sångerskan

Skånehelg

Vi har bestämt att vi ska ta semester helgen som kommer. Och jag ska passa på att åka till Skåne, och jobba. Sitter just nu och bokar in radiointervjuer och tidningsintervjuer. Kul jobb!
Men jag ska hinna med en massa andra saker när jag är nere i Skåne också:

- Fredagsmys med familjen
- Titta på havet
- Mysa med världens bästa Petra
- Skogspromenad med hunden
- Kramas med Jessan
- Spela kort med farmor och farfar
- Fika med min kompis Anna
- Träffa Bea och hennes lilla bebis Flisan

För att nämna lite.
Det ska bli skönt att komma till Skåne. Jag saknar min familj, mina vänner och havet.


/Sångerskan


Anträffbar 24/7

Idag är en sån där effektiv dag! Jag har redan bockat av flera punkter på min Att göra lista. Dagar som denna hatar jag när man går in i lunchtimmarna. För då går det inte att få tag på någon. Alla journalister, kommunfolk, skivbolagsfolk, och andra personer jag måste prata med är på lunch.  Hade nu lunchen bara varit en timme så hade det väl varit ok. Men lunchtiden sträcker sig tydligen från 11-14 i princip. Varför kan inte fler vara som jag och jobba samtidigt som man äter lunch, vara anträffbar på mail och telefon i princip 24/7. Så mycket lättare det skulle varit!/Sångerskan


Sköna söndag

Nu ska jag avsluta veckan med att kolla på en film och göra en veckoplanering för kommande vecka.


/Sångerskan

Olstorp

17.14 sitter vi i bussen på väg från Örebro mot Olstorp
19.00 är vi framme och har rullat in allt
21.00 har vi packat upp, fixat frontljus som inte ville lysa och trollat bort ovälkomna ljud från basstärkaren och vi har soundchekat färdigt
21.07 fick vi så jäkla god middag! Kyckling och potatisgratäng. Mmmm!
22.00 har vi bytt om och gjort oss vackra och är klara att gå upp på scenen.
00.00 går vi på paus och Björn Rosenström går upp på scenen.
vid denna tiden berättar Calle hur dåligt han mår. Och han rusar rakt in på toa. Här stannar han sen resten av kvällen. Och när vi ska gå upp på scenen igen vid 01.15 så blir det utan Calle. Men det går bra ändå. Mattias fick spela som tusan och det funkade bra. Vilken drag det blev på publiken! Kul!
02.03 har vi avslutat kvällen med Love will keep us alive
03.34 sitter vi i bussen på väg hem till Örebro igen
05.36 väcker Macke mig och jag byter säng från min säng i bussen till min säng i huset./Sångerskan

Friskisjympa

Vissa ledare på friskis är helt underbara, de får min motivation och glädje till topp. Medans andra är så jävla tråkiga. Jag förstår inte hur vissa jympaledare tänker när de gör sin pass. Det blir bara tråkigt om de ska ha in 47 olika övningar i en låt. För precis när man kommit in i rörelsen så ska det bytas.
Jag har ett favopass på friskis här i Örebro, det är Mickes pass, det är genomtänkt, efter passet är man genomtränad i kroppen, han har utnyttjat låtarna och byter rörseler till förändringarna i låten. Det är inte för många olika övningar i varje låt. Men det kunde varit lite svårare stegkombinationer.

Överlag så gillar jag friskis starkt!


/Sångerskan


Höst

Det börjar bli höst i Örebro. Det är frisk och klar luft och jag börjar frysa lite om fingrarna när jag cyklar. Men jag gillar det! Lika mycket som jag älskar sommaren så tycker jag att det är mysigt när hösten börjar komma.


/Sångerskan

Det gör ont

Jag hade en plan. Min plan va att stänga dörren, stänga den hårt och låsa den. Jag skulle få dig att tro att jag inte känner något för dig, ingenting. Oavsett hur hårt du bankade så skulle jag inte släppa in dig. 
Det gör vansinigt ont och är otroligt jobbigt när jag blir påmind om hur mycket jag saknar dig. Det gör ibland obeskrivligt ont i kroppen och hjärtat när jag inser att jag kanske, kanske är kär i dig.


/Sångerskan


Baka

Ikväll har jag gjort en av mina favoritsysselsättningar. Jag har bakat! Min fina vän Helena ska ha födelsedagsfest imorgon och jag har lovat att baka till henne. Så nu är botten till tårtan gjord, och en del av cupcakesen. Det roliga spar jag till imorgon, lägga på glasyr och dekorera!


/Sångerskan


Livsstil

Jag har idag sett en föreläsning av Maj-Lis Hellénius - Sveriges första livsstilsprofessor. Den handlar om hoten mot vår hälsa, men också om möjligheterrna - hur livsstilen kan förändra våra liv.

Ta 50 minuter av din tid och kolla http://www.ur.se/play/156446/Sångerskan


En bra frukost

Som blivande hälsocoach så måste jag bara påminna om hur viktigt det är att äta en bra frukost!
Min frukost för idag bestod av fiberhavregrynsgröt med kanel, russin och rivet äpple. Ett kokt ägg. Ett glad berocca. En kopp kaffe.


/Sångerskan


Dagen !

Ojojoj vilken dag! Jag trodde inte att jag skulle vara så här trött efter dagens presskonferans. Men förutom presentationer av band, intervjuer av tv, radio, tidningar så har det varit information, inslagsinspelning, fotografering, lite mer filmning, tusen frågor, lite mer filmning, Balubafolk som man bör komma ihåg va de heter, lite mer fotograferingar. Dagen har gått i ett rasande tempo hela tiden, tills vi skulle åka hem och hamnade i bilkö. Och det tog oss nästan 5 timmar att åka från Stockholm till Örebro.

Det har varit en galen dag, och jag erkänner, det är skönt att vara hemma./Sångerskan

PresskonferansI morse vaknade vi till denna utsikten. Nu ska vi ska till Gröna Lund för dagens presskonferans!

Godmorgon Stockholm!/Sångerskan

Hotellnatt

Denna dagen har spenderats i Stockholm, vi har gått på lite möten, kikat i affärer och haft det bra.
Just nu sitter vi i bussen på väg till hotellet där vi ska sova inatt för att få bästa möjliga uppladdning inför morgondagens presskonferans med Dansbandskampen!/Sångerskan

Buss

I kväll ska vi åka och kolla på en ny turnébuss! Wihooo/Sångerskan

Birka Paradise

Nu är vi inne på tredje dagen på Birka Paradise. Det är alltid kul att vara ombord här. Det blir på något sätt ett helt annat liv. Sover länge i en egen hytt (med sjuuukt torr luft), äter lite hela tiden, tränar, badar och hänger. Det är ganska gött. I går eftermiddag körde vi lite körrep i bubbelpoolen, trevligt!
Nu ska jag köra 20 minuter på löpbandet medans resten av bandet sitter i bubbelpoolen sidan om och hejar på och kommer med glada tillrop!


/Sångerskan

Huvudvärk

Jag berättade för en kompis att jag vaknade med huvudvärk i dag. Hon frågade om jag hade lite väl mycket att tänka på.
Det kan ju kanske vara så.


/Sångerskan

Full fart

Nu borde jag packa väskan. Men kom på att jag inte hade så mycket rena kläder, så maskinen går för fullt och annat hänger på tork. Framförhållning är AochO för att citera farmor. Men jag har redan valt ut outfits till 3 spelkvällar och 3 dagspelningar. Och kläderna till tisdagens presskonferans är hämtade och klara. Tack Bludiblu för all hjälp med matchning och storlekar!

I dag har jag suttit 3 timmar på Salong Unikt och blivit så väl omhändertagen av Angelica och Sofia. De har färgat mitt hår i två olika nyanser, och lagt i slingor, klippt upp, klippt bort och klippt lugg! Jag ska dit imorgon igen för att få en toning i för bästa resultat. Så gulliga och hjälpsamma!
Imorgon ska jag bjuda på en bildserie med före-förvandling-efter bilder.

Nu ska jag fortsätta att öva in nya låtar och packa väskan.

Imorgon ringer klockan 7.00 vilket är galet tidigt för att vara min klocka.
Innan vi åker vid 13 ska jag:
Träna, få fixat håret, köpa en ring, köpa en tröja, lämna en bok på biblioteket, packa det sista, städa bussen lite, skriva ut lite saker och fixa lite hemma.


/Sångerskan

RSS 2.0