Dagens:

Jag pratade med min syster över telefon tidigare idag. Vi pratade bland annat om Ahlgrens bilar och hon utbrister:

- Ahlgrens bilar, Sveriges mest köpta båt.

Någonstanns blev det fel. Riktigt fel.
/Sångerskan

Sveriges mitt

Jag sitter i Divinebussen på väg till kvällens spelning för DansInspiratörerna. Vi åker mellan berg och längs älv. Det är annat än den skånska slätten det.
Passarade nyss Sveriges mitt. Det tyckte jag va coolt!


/Sångerskan

Så ledsen.

Jag har alltid haft svårt för att lita på folk. När man om och om för bekräftat att männikskor går bakom ryggen och är oärliga, det gör mig så ledsen.

Jag blir besviken när människor runt mig inte är vad de utger sig för att vara./Sångerskan


FriskisLinda

Gårdagens träning resulterade i en stukad fot och ett snett knä.

I vanlig ordning har jag ätit frukost med datorn, mailat och fixat lite. Nu ska jag till biblioteket, och sen pluggdejt med Martina i Hallsberg. Tänkte jag skulle bli färdig med hemtentan idag. Hade varit så gött!

Vissa människor påverkar en mer än andra, så klart. När jag bodde i Lund så hade jag en favoritledare på Friskis, hon heter Linda, och jag älskade hennes pass Detta är en helt fantastisk människa! Vi hade lite samma uppväxt och samma knagliga relation till vår pappa. Linda påverkade mig, hon fick mig att komma ihåg att aldrig sluta må bra och att alltid drömma.

Ibland korsas två människors vägar varandra, vi möts, skrattar och lär av varandra. Eller hur är det fräckt?/Sångerskan
Mår jag som jag ser ut?

Jag va hos läkaren idag, han skulle kolla mitt blodtryck och lyssna på mitt hjärta. Varje gång en ny läkare gör detta på mig så höjer den på ögonbrynen och frågar förvånat:

- Oj, tränar du mycket?

Jag har extremt låg vilopuls.
Jag vet att jag inte har världens snyggaste överarmar, eller en nätt liten rumpa. Men ser jag ut som en människa som inte tränar?/Sångerskan
Två hektiska veckor

Nu går jag in i en bubbla. Egentligen har jag varit inne i en jobb-och-plugg-bubbla ganska så länge, men jag varnar nu blir det värre. Inget msn, inga snacka-skit-samtal, ingen facebookchatt. Om det inte har med skola eller Divine att göra.

Dessa två veckor som kommer ska jag bland annathinna med att:
Skriva hemtenta
Byta försäkringsbolag
Skriva en individuell inlämningsuppgift
Spela i Ånge på torsdag 
Spela in en föreläsning, och se på två andra
Ha en coachingdag
Spela i Kristinehamn på söndag
Heldag med seminarium
En dag i studion


Nu ska jag sova så där effektivt som bara en person som pluggar heltid, driver ett företag och turnérar, samtidigt, kan göra!


/Sångerskan


Ledig?

Snövädret har nu gjort att dagens presentationer, föreläsningar och seminarium är inställda.
Betyder inställd skoldag att man får ligga i sängen och titta på Sex and the City och äta choklad hela dagen?/Sångerskan
Såå trött och såå mycket snö.

Det snöar, det blåser. Jag borde plugga, jag borde sortera papper. Jag vill vila och sova. Detta är ingen bra kombination på en lördag, ingen annan dag heller för den delen.

I kväll ska vi träffas lite trevliga musikerfolk och se melodifestivalen! Jag får nog vila tills dess..


/SångerskanSåå trött och såå mycket snö.

Det snöar, det blåser. Jag borde plugga, jag borde sortera papper. Jag vill vila och sova. Detta är ingen bra kombination på en lördag, ingen annan dag heller för den delen.

I kväll ska vi träffas lite trevliga musikerfolk och se melodifestivalen! Jag får nog vila tills dess..


/SångerskanFöljer du med mig baby?

Jag har redan hunnit köra lite turnébuss, äta stadig frukost, klä mig och göra mig i ordning för dagen, städa skrivbordet och är snart på väg till Tobbe-producent för att sjunga, bland annat en nyskriven låt som heter Följer du med mig baby, ett Mulle Melander-verk. Känner på mig att det kommer bli en bra dag i studion idag!

Jag har kommit på mig själv att skriva låt-texter med lite samma innebörd, att jag är stark - det är över - du ska inte tro att du kan få mig igen, osv. Jag ser också att en del låtar på skivan kommer vara denna sorten. Typiska countrytexter (?). Kan det vara så att det speglar mig som person? Är jag sån?/SångerskanJag har bil, men ingen laddare..

Det har varit skönt att vara i Skåne, men faktiskt lika skönt att komma tillbaka till Örebro.
Jag är som bekant aningen tankspridd ibland, i går morse när jag skulle starta datorn för att skriva ut texter till repdagen så inser jag att jag missat att packa ner datorladdaren. Jag undrar hur jag tänkte när jag packade ner datorn i väskan i lördagseftermiddag, men struntade i att packa ner laddaren, som dessutom satt i.
Så just nu sitter jag på musikhögskolan, har kollat på föreläsningar inför morgondagens skoldag, betalt räkningar och fixat.
Jag är med bil igen, det är helt fantastiskt! Jag kan ta mig vart jag vill igen! Jag bara älskar det!
Det är inte vilken bil som helst, det är en Volvo, en kombi. Även kallad musikerbil. Jag har redan testat. Igår lastade jag en trummis med cymbaler, en basist med bas, en keyboardist med två keyboards plus lite annat skrövs som behövdes för en repdag i Lidköping. Tack igen Maria för den goda maten!
Nu ska jag ta bilen och köra hem. I kväll blir det mys med Ida, och sen i säng tidigt, måste stoppa denna förkylning som är på gång.
/Sångerskan

Min far.

Jag är lite orolig för att min pappa har missat en hel del.
Jag och pappa sitter vid köksbordet, jag slår på TVn och zappar lite, då ställer han frågan:

- Finns där tvprogram hela dagen?
- Skojar du? frågar jag honom lite förvånat
- Det va det aldrig när jag va ung, säger han lite beskivet och vänder sig till mamma, som står vid spisen, och frågar när maten är klar.

Vad har han gjort de senaste 20 åren?/Sångerskan
Vilken dag.

Dagen började med att klockan ringde 06.00. Upp, ducha, kolla föreläsning, packa om väskan lite, frukost. Fick skjuts av Bästa Calle till tåget, tack igen!
Åkte till Vingåker för att sitta på föreläsning och seminarium fram tills 17. Efter det så har jag åkt tåg, väntat, varit irriterad, varit onödigt kissnödig, åkt tåg, väntat, varit irriterad och så vidare.
Nu är jag snart framme i Malmö och ska bli hämtad av min älskade syster. Och då blir allting bra!
Har några hektiska dagar framför mig i Skåne nu! Det ska bli kul och supermysigt./Sångerskan


Lidköping.


Borde studera.
Borde sova.
Borde laga en framskärm på bussen.
Borde träna.
Borda packa en skåneväska.


Men i stället sitter jag i Lidköping och är så där trött så jag har ont i magen. Inte bra./SångerskanPå väg..Jag har mjukistofflor i bussen! Det är lyx! (ja, roddarväntar, vertygslåda och annat är också med på bilden)
På väg.../Sångerskan
Lägesrapport från Divinebussen

Reine kör så försiktigt, så jag känner mig helt trygg! Underbart!
Macke försöker skala en clementin, men det går inge bra. Så han tog en paus för att kolla bilder i Klick-tidningen.
Tim sover för att försöka bli frisk från sin förkyldning.
Anderas läser Aftonbladet och leker med sin AJFÅN och är lite onödigt kaxig om ni frågar mig!
Calle är allmänt saknad!
Jag ligger i min säng och tänkte se en inspelad coachingföreläsning, men just nu känns det mer intressant att lyssna på Orup och Lena PHs Fem minuter i himmelen, och vila lite./Sångerskan
Lördag-speldag!

Nu är västan snart packad, nya låtar är inrepade. Jag ska gå ut och starta bussen om en timme sen åker vi mot Stockholm och Dans In där vi ska spela ikväll http://www.dansin.se/ 
Calle ska göra någon skolgrej idag, så han kommer inte åka med bussen tillsammans med oss andra. Han ska köra själv i kväll. Jag är lite orolig för att han inte kommer hinna i tid. Det är inte ok. Och det vet han.

Mer uppdatering kommer från bussen senare!/Sångerskan
Fredag!

Jag kommer ihåg känslan jag hade i magen på fredag morgon när jag jobbade på kontor. När jag jobbar 8.00-17-00, måndag-fredag, vilket faktiskt har sin charm! Den känslan lite att snart är det över, snart få man gå hem och ha fredagsmys och sen vara ledig i två dagar och kunna sova länge på morgonen. Den känslan kan jag sakna. Det har jag inte alls nu längre.
I stället så ställer jag i princip aldrig en väckarklocka längre. Jag sover så länge kroppen behöver sova. Det är underbart!

För ett år sedan en vanlig fredag så hade vi fredagsfrukost på tidningen där jag jobbade, jag avslutade veckans annonsförsäljning (fredag försökte man knyta ihop det man jobbat under veckan), vi fredagslunchade-vilket innebar snabb med väldigt trevlig lunch med ekonomitjejerna! Jag plockade i ordning allt material på kontoret (jag va inte bara annonssäljare, jag va assistent också) Gick med korrektur till kunder, lämnade tillbaka produkter som hade blivit fotograferade till nästa veckas tidningen. Prick 17 gick jag till friskis och körde ett jympa pass. Efter det en tur om hemköp sen hem för en lugn fredagkväll med matlagning och tidigt i säng.

Idag ser just denna fredagen ut så här:
Sova tills jag vaknade av mig själv, vilket va 9.23 i dag. Havregrynsgrötsfrukost. Tvätta lite, städa lite. Maila och jobba lite med Divine, förbereda helgens spelningar, få ihopa tider och människor. Nu blir det snart sen lunch. Efter det träning och en runda på stan för att hitta något snyggt att ha på mig på Bingolotto på söndag. Ikväll blir det fredagsmys på hög nivå!! Jag och Ida ska dricka vin och äta choklad. Och självklart se På Spåret. Det är lyx!


Tänkt så fort livet ändras. Det som va min vardag för ett år sedan är så långt i från min vardag i dag./SångerskanEn märklig känsla.

Jag klär av mig naken. Jag blottar mitt hjärta. Det är fritt fram att dömma och kritisera. Jag är öppen. Helt öppen för världen.

Den är den känslan jag har när jag skickar i väg en låttext som jag har skrivit.

Det är modigt av mig. Jag klarar det. Jag är inte mer än människa. En människa med mycket känslor och tankar. Plötsligt låter jag en annan person ta del av allt detta. Välkommen!
/SångerskanAtt dansa med någon.

Jag måste erkänna att jag inte är någon så där superduktig dansare. Men jag kan absolut ta mig igenom en dans utan några större hinder. I går va jag i Brunnsparken tillsammans med Annica och Therese bland annat, riktigt trevlig kväll! Jag hör ofta dansare som pratar om att de har sina favoriter, och folk som de paxar. Jag har aldrig riktigt förstått detta. Igår förstod jag. Jag förstod känslan av att man inte vill att dansen ska ta slut. Fräckt måste jag säga!

Tack för denna upplevelse, hoppas vi ses igen!


/Sångerskan

Vi kan alla göra nåt!!

Nu ligger jag och lyssnar på resultatet av förra veckans inspelning av Vi kan alla göra nåt. Så bra, så maffigt, så stort, helt underbart! Det är himla kul att vara del i detta projektet!!
Nu är är låten i tyskland för att hamna på skiva, men snart finns den för allmänheten.

Håll lite utkik på http://vikanallagöranåt.se/ där står allt, vad som händer!Nu måste jag kila iväg till föreläsning!
/Sångerskan


Att åka kollektivt.

Sen olyckan som hände på juldagen (den storyn drar jag en annan dag) så har jag blivit tvungen att åka kollektivt, och det finns nog ingenting som jag hatar så mycket som att åka kollektivt. Jag vet, det är fel av mig. Det är ju bra för miljön, det är billigt, det är (enligt vissa, inte mig) smidigt. Jag tycker bara det tar lång tid, det är massa väntetid på tråkiga orter, det är ALLTID försenat och så vidare. Men det jobbigaste är ändå att jag måste passa tiden. Jag är bra på många saker, men på att passa tider är jag fruktansvärt dålig. Och kan framförallt inte bestämma själv när jag ska åka.

Jag och Calle hade en diskussion här om dagen då vi pratade om mitt kollektivåkande. Konversationen gick så här ungefär:
L: Fan vad jag verkligen hatar att åka kollektivt. Det är det värsta jag vet. Behöva passa tider och sitta nära folk som luktar äckligt och låter konstigt.
C: Nej, det är verkligen inte kul, bara omständigt och dyrt.
L: Ja, men precis! Om jag fick välja mellan att vara tvungen att åka kollektivt i två månader, eller bli fisen i nummen så hade jag lätt valt att bli fisen i munnen. Och du vet att jag har lite svårt för bajs och fisar och sånt.
(Calle funderar lite..)
C: Jag tror det hade varit värt att skjutsa dig precis vart du vill i två månader, om jag fick fisa dig i munnen.
L: Lätt, jag är på! Men det ska va en sån liten luktfri..
C: Aunää, det ska va en ordentlig!

Efter detta spårade samtalet ur något, vi kom in på ämnen som om man smakar eller luktar, ja, ni förstår.


Men Calle, jag skulle behöva skjuts till Vingåker i morgon. Ska vi säga 9.00 hos mig?/Sångerskan
RSS 2.0