Sömn

I torsdags spelade vi på micteams läger. Det va en rolig kväll! Vi va inställda på att göra en vanlig danskväll, men när det visade sig att där inte va så många kursdeltagare kvar, det va bara ledarna där i princip så då slog tanken mig att vi måste göra något roligare av kvällen. Så tack för danskursen, gäst-trumslagaren, klarinettkillen, doatjejerna och alla andra! Kul kväll, minst sagt!

I går va vi i Sunne och spelade på Fryksdalsdansen tillsammans med Arvingarna och Wahlströms. Kul att få stå sidan om två sånna veteranband. Himla mycket att se och lära! Tråkigt att inte den svenska sommaren visade sig från sin bästa sida bara.

Nu ska jag unna mig en huvudvärkstablett och 8 timmars sömn, hemma. Detta ser jag fram emot.Om jag va du skulle jag kyssa min hand./Sångerskan


Mot Djurö i blöt buss

I natt har det ösregnat. I natt har bussen stått med takluckan öppen. Toppen.


/SångerskanVissa texter är lite djupare och lite vackrare än andra.

It was a rainy night, when he came into sight,

standing by the road, with no umbrella, no coat, so I pulled up along side, and I offered him a ride, he accepted with a smile, so we drove for a while. I didn't ask him his name, the lonely boy in rain, fate tell me it's right, is it love at first sight? Please don't make it wrong, just stay for the night. Chorus All I wanna do is make love to you, say you will, you want me too, all I wanna do is make love to you, and your loving arms to hold onto. So we found this hotel, it was a place, I knew well. We made magic that night, oh he did everything right. He brought the woman out of me, so many times, easily. And in the morning when he woke, all I left him was a note, I told him I am the flower, you are the seed, we walked in the garden, we planted a tree. Don't try to find me, please don't you dare, just live in my memory, you'll always be there. Chorus We made love, love like strangers, all night long, we made love. Then it happened one day, we came 'round the same way. You can imagine his suprise, when he saw his own eyes. I said please, please understand, I'm in love with another man, and what he couldn't give me, Ohhhh, was the one little thing that you can.

Tänkvärt!

Jag tycker det är jobbigt, och tråkigt att det finns människor som anser att livet är något som drabbat dem. Det är var och ens förbannade skyldighet att göra det bästa av sitt liv och sin situation.

Härom dagen såg jag en film som heter Love Happens, kanske inte världens bästa film, men där är en tänkvärd scen. Det är en person som mitt under rusningstrafiken stoppar trafiken och låter en grupp människor gå rakt ut i gatan, han ber dem berätta vad de ser och hör. Efter detta tar han med dem upp på ett höghustak och ber dem berätta vad de ser och hör. Efter detta gör han sen konstaterandet: Detta är fortfarande samma plats och samma situation som nere på gatan, vi har bara sett det ur ett annat perspektiv./Sångerskan


Besök

Eftersom jag bor 50 mil från min familj och min släckt, så är det inte så ofta vi träffas, men i måndags ringde min faster och sa att hon och min kusin, Carl va på väg till Örebro för att hälsa på mig. Vi har haft några sköna dagar tillsammans! Bad, sol, myskväll, guidad tur i Örebro, shopping, kubbspel, grillkväll, långa morgonpromenader och lyxfrukostar. Tack för att ni kom, och tack för ert sällskap!


/Sångerskan


Spelledig lördag

Det är lördag och jag är ledig. Mina tjejkompisar är ute och åker Räkbåten, alltså har en riktig tjejpartykväll. Men vad gör jag av min lediga lördag? Jag jobbar, jobbar, tar en lång promenad i regnet, jobbar, repar låtar, funderar på döden, somnar på soffan till en film. Just nu lider jag av en jobbig stress-halsbränna, och jag känner på mig att den kommer hålla i några veckor. Det är som bekant inte ofta jag är helt själv hemma i huset en hel kväll. Det är tyst och skönt. Det va nog just vad jag behövde ikväll.

Just nu skulle jag också behöva någon som klappade mig i pannan och sa att jag va bra.


/Sångerskan


Allsång

I torsdags va jag gästartist på allsången i Laxå. Jag måste erkänna att det kändes ganska coolt, till en början. Roligt att bli tillfrågad och verkligen klassas som artist! Men fy fan vad jag hatar att stå inför en publik och känna att det man framför inte är repat. Innan allsången började så körde vi igenom låtarna jag skulle sjunga en gång, men det känns ju sjukt orepat att göra så.
Jag är så glad att jag har mitt dansband, där det är repat och ordning. Det är en stabil grund som vi sen tillsammans exprimenterar med och utvecklar, men den trygga, repade grunden finns alltid där.
Efter ett sådant fråmträdande som i torsdags så är jag också glad att det är runt 60 låtar jag framför varje kväll, och inte fyra. Tråkigt att bara sjunga så lite.

Jag älskar att vara dansbandsångerska!/Sångerskan
Spännande höst

Jag har tidigare sagt att detta kommer vara den bästa sommaren hittills, och det har det också varit! Jag kan nu också säga att det kommer bli den mest spännande hösten hittills!

Bland annat så har danslogen skrivet om det: http://www.danslogen.se/dansnyheter/nyhet/2134/SångerskanFin vecka

Efter 6 nätter i bussen va det riktigt skönt att sova i sängen hemma. Lika kul det är att åka iväg och spela lika skönt är det att komma hem och sova i den vanliga sängen.
Vilken vecka vi har haft! Det har varit toppen på alla sätt!

Vi har gjort en massa kuligheter förutom att spela:

- Badat i fina sjöar
- Besökt 9 loppisar och fyndat massor
- Grillat
- Spelat fotboll
- Åkt buss i 160 mil
- Ätit glass i stora lass
- Dansat fox, bugg och schottis
- Druckit öl
- Solat


Underbara dagar med ett underbart band!


/Sångerskan

Malungs sämsta restaurang

Jag kanske verkar bitter och jobbig. Men jag tillhör de människor som anser att personal på restauranger ska vara trevliga och tillmötesgående. Och jag kan bli riktigt sur om personalen inte är det. Det är deras jobb att vara trevlig till mig och se till att allting blir rätt och jag får en trevlig stund på restaurngen. Idag skulle vi äta lunch på ett ställe här i Malung. Det va två som arbetade med att ta beställning, den ena sa i princip ingenting och va så blyg så jag förstår inte hur hon över huvudtaget kunde fått det jobbet, den andra, en äldre kvinna va så dominant och otrevlig så jag knappt trodde det va sant.
Jag anser inte att vår betällning va så komplicerad. Men de lyckades glömma tre pizzor, det kom in med en pizza som va helt fel och en med rutten paprika. Hur lyckas man? Och varför ber inte personalen om ursäkt? Jag förstår det inte!


/SångerskanAtt spela fotboll

När man tankar på statiol så kan man samla på små klistermärken och när man har 30 stycken (alltså tankat för 3000.-) så får man en boll. Vi har ganska många bollar nu. Och grabbarna i bandet är sjukt glada för att spela fotboll, bussen hinner knappt stängas av innan bollen är ute. Nu är vi på Dansveckan i Malung och Tim och Macke körde en match mellan dansbandsbussarna tidigare idag. Detta slutade med att Tim råkade komma i för hög fart när han skulle runda Streaplers buss vilket resulterade i att han numera är svart och öm på vänsterarmen. Bra där!


/SångerskanSvenska badplatser - Avahavsbad

Avahavsbad ligger söder om Umeå.Calles betyg:
Vattenkvalité: 4/5
Sjöbotten: 4/5
Behaglighetsfaktor: 3/5
Bryggor/hoppmöjligheter: 1/5
Saker att titta på: 1/5
Aktiviteter/fotboll: 4/5

Totalt: 17/30

Lottens betyg:
Vattenkvalité: 4/5
Sjöbotten: 4/5
Behaglighetsfaktor: 5/5
Bryggor/hoppmöjligheter: 0/5
Saker att titta på: 1/5
Aktiviteter/fotboll: 4/5

Totalt: 18/30


/SångerskanGräsmyr - vilket ställe!

Jag måste säga att jag är helt upprymd och glad efter gårdagens spelning i Logen i Gräsmyr. Allt va så bra! Mysig loge, verkligen tillmötesgående personal, en fin sommarkväll och en helt fantastisk publik!! Jag har verkligen världens bästa jobb! Tack till er dansare och publik som gjorde gårdagskvällen så bra. Tack!

Nu rullar vi söderut, målet är Malung i morgon så idag blir en dag för loppisar och bad. Underbart!


/SångerskanSvenska badplatser - Mosjö

En av de bästa sakerna med att åka på turné genom Sverige på sommaren är alla badplatser man kan besöka. Vi har bestämt oss att från och med nu sätta betyg på de olika som vi besöker. Dagens första dopp blev Mosjö som ligger ca 8 mil söder om Umeå.

Calles betyg
Vattenkvalité: 4/5
Sjöbotten: 2/5
Behaglighetsfaktor: 3/5
Bryggor/hoppmöjligheter: 3/5
Saker att titta på: 2/5
Aktiviteter/fotboll: 2/5

Totalt: 16/30


Lottens betyg
Vattenkvalité: 4/5
Sjöbotten: 1/5
Behaglighetsfaktor: 4/5
Bryggor/hoppmöjligheter: 3/5
Saker att titta på: 0/5
Aktiviteter/fotboll: 0/5

Totalt: 12/30/Sångerskan

En natt i bussen

Vi åkte från Örebro i gårkväll och resan mot Gräsmyr började med att jag körde och killarna kollade en film. Ganska så snart efter att filmen va slut gick Macke och Andreas och la sig. Vi som va att vakna hade lite olika sysselsättningar. Jag körde bussen, Tim kollade på Scrubs och Calle spelade sommarvisor på dragspelet. Underbar kombination. För er som inte vet hur vår buss ser ut så är den inte jätte stor i själva sittdelen, utan allt detta hände på en yta av 2x2 meter.

Nu har vi ätit lite frukost och rullar vidare norrut, jag hoppas att vi snart ska stanna vid en sjö och bada lite!


/SångerskanSnurrig av färg

Jag har byggt om lite inne i vår buss, rivit ut lite väggar, byggt hyllor och fixar lite. I kväll skulle jag måla det sista, det tråkiga är att jag har inte köpt vattenbaserad färg, utan typ spritbaserad färg. Fy fan vad starkt det va, jag är fortfarande helt snurrig i huvudet, och då slutade jag måla för två timmar sedan. Det är ju dessutom lite svårt att sätta tvärdrag i bussen så det luktar ganska mycket färg där nu, och imorogn kväll åker vi iväg och är borta i sex dagar, alla i Divine kommer vara lite småluriga. Detta kommer bli en trevlig turné, det känner jag på mig!


/SångerskanMärkligt

Jag tycket att människor och relationer är riktigt intressant. Hur vi kan vara så olika och ha så olika värderingar. Märkligt hur vi alla funkar tillsammans trots att vi har så olika syn på varandras tillvaro.

Nu ska jag åka och bada på det vackraste stället jag känner till runt Örebro. Underbart med lediga dagar!


/SångerskanKäcktjärn

I fredags åkte vi de ca 100 mil som är mellan Örebro och Käcktjärn som ligger utanför Piteå. Resan va trevlig, vi åkte redan torsdagkväll och stannade till i Ludvika på Ludvikafesten och kolla lite band och drack en öl. Sen vidare upp genom Sverige. Vi åkte och åkte, tankade och åkte, badade och åt. Och jag konstaterade med jämna mellanrum hur vackert Sverige är. Helt underbart!
Väl framme så kommer vi till en riktigt mysig loge, fint och i ordning. Scenen va så låg att vi inte ens fick upp tross och backdrop ordentligt. När kvällen drog igång och folk strömmade in så insåg jag snabbt att detta kommer bli en toppenkväll! Och det blev det! Norrlandspubliken är kända för att inte ge aplåder, men det fick vi efter vare låt, och spelade dessutom 3 extranummer.
Efter en sån här kväll så är jag så glad och upprymd, så det va inte ens jobbigt att köra de första nästan 20 milen ner mot Degerfors där vi spelade i lördags. Det är sånna här kvällar som göra allt slit värt allt. När publik och arrangör är nöjda och vi i bandet känner att vi har gjort något riktigt bra. Det är en skön känsla!

Tack till er som va där!/SångerskanJag har det bra

Just nu ligger jag på en filt på vår gräsmatta och lyssnar på musik. Jag måste säga att det är inte ofta som jag lyssnar på musik. När jag gör det så är det för att repa in en låt, eller hitta låtar till skiva eller till repan. Men det är på tok för sällan som jag bara njuter av att lyssna på musik.
Just nu är jag inne i en period där jag lyssnar på asamycket country. Kan varmt rekommendera Martina McBride, så jäkla bra! Vi spelar några låtar som hon har gjort faktiskt. Men just nu lyssnar jag på hennes I love you.


/SångerskanJag regiserar min film

Ibland kan en märklig ensamhet komma över mig. En ensamhet och saknad. Jag som annars tycker att jag lever ett fartfullt och hektiskt liv kan ibland känna mig ensammast i världen.

Jag tänker ofta att om livet va en film som är ju jag regisören./Sångerskan


Hur tänkte de här ?

När man åker så mycket genom Sverige som vi gör så får man se ganska mycket, en av de roligaste sakerna man får se är olika städers "slogans". Den roligaste måste vara Fagersta - Här får du livstid. Hur tänkte de här?


/SångerskanRSS 2.0