Livet och solsemester

Livet är inte dagarna som passerar - det är dagarna vi minns. Detta säger tvreklamen. Jag är ioförsig av åsikten att det är dagarna som går som är livet, och att livet är det som händer när du är upptagen med att planera annat.
Men i vilken fall så ska jag åka på solsemester i vinter.
/Sångerskan

God mat och skön motion

Onsdagmorgon och jag börjar dagen med frukost framför Nyhetsmorgon. Nyss så va Lotta Skoglund som är vetenskapsjournalist på besök för att prata om hur olika livsmedelsbolag sponsrar forskning om olika bantningsmetoder. Det är ju kanske inte de skånska spannmålsbönderna som sponsrar forskning om att vi ska äta proteiner och fett och absolut inte pasta, ris, potatias och bröd.
Jag vet också att denna metod fungerar för att gå ner i vikt, jag har testat. Men vi behöver kolhydrater. Precis som bilen måste ha bränsle. Om man nu tvunget vill stödja köttindustrin så gör det bara under en kortare tid, annars blir vi dumma i huvudet.
När jag ändå håller på och kasta skit på olika bantningsmetoder så måste säga att leva på olika pulverdrycker och pulversoppor för att gå ner i vikt är helt vansinne. Att få i sig så lite energi att kroppen i princip bara håller sig vaken (naglar slutar växa, du tappar hår) är helt jävla sjukt. Jag har testat detta också.
Jag skulle inte prata skit om något om jag inte testat själv. Men jag har lärt mig att det finns ingen genväg till god hälsa. Jag är av den åsikten att träning varje dag i kombination med bra mat gör att vi mår bra. För mig är det inte viktigt att vara smal. Det är viktigt att må bra!
/Sångerskan
(för er som har tappat fästet helt så är, vad jag kallar, bra mat i stora drag -  hemlagad mat, inte så mycket socker - godis, läsk. Det är inte så svårt!)

Vindar

Det blåser förändringsvindar här. Det kan vara lite läskigt ibland med för det mesta njuter jag av att känna vinden i ansiktet. Det känns som varma mjuka sommarvindar. Det känns bra. Väldigt bra!
/Sångerskan

Förra helgen

Förra helgen åkte vi till Kristianstad för att spela på ett bröllop, vilken ära att få vara med på en sådan fest.
Och oj så fint det va. Precis så kan jag tänka mig att ha det när jag gifter mig!


Ett bra sätt att fördriva tid i bussen är att kolla på Sex and the City!
På söndagen va vi i Kalmar och spelar på Spinnrockarna. Som vanligt va Kalmarpubliken toppen!
Och jag valde att ha min favoritsjal på mig!
Måndagen va vi lediga och spenderade dagen i en mysig stuga vid Skrea Strand, tillhörande Calles släckt. Det va en helt fantastisk natur och utsikt! Vi badade i havet, promenerade, läste, spelade spel, drack vin och skrattade galet mycket!
Johan är vinnaren!
I tisdags spelade vi i Västerhagen, Haverdal. Oj vilken fin sommarpark! Tyvärr glömde jag ta någon bild när det va ljust, men en bild tagen precis innan vi åkte hem bjuder jag på!
Tack för dessa spelningarna! Nu har vi lite semester från scenen. Och är tillbaka 3 september på en räkfrossa utanför Lidköping.
/Sångerskan

Biltema

Varje gång jag är på Biltema i Örebro så blir jag kissnödig. Det har hänt flera gånger att jag lämnat min korg i butiken och gått förbi kassorna, ut på toa. Jag vet inte om det är något med lukten i butiken eller varför jag blir så nödig. Nu har jag börjat gå på toa lite i förebyggande syfte. Jag gå in genom entrén, går direkt på toa, sen går jag och handlar vad jag ska.
Biltema har fräscha, fina toaletter. Tur det.
/Sångerskan

Höst ?

Det småregnar och är mulet ute. Det är mysigt inne.
/Sångerskan

Åldersångest

Denna morgon fick jag för första gången åldersnoja. Jag älskar mitt sångerskajobb. Och mitt jobb som "bandledare". Jag har från början alltid sagt att jag ska hålla på med detta så länge jag tycket det är kul. Och det är min enda gräns för hur länge jag ska fortsätta. Punkt.
Men.
Jag kände idag när jag steg upp, för att påbörja en ny utbildning, hur skönt det faktiskt är att måndagmorgon ha en tid och uppgift att stiga upp till.
/Sångerskan

Sommar i P1

När man som jag åker mycket buss så har man också mycket tid till att fördriva med film, dator och musik. Denna sommaren lyssnar jag nästan uteslutande på Sommar i P1, vissa lyssnar jag på hela avsnitt, ibland stänger jag av efter 16 minuter. Det är så intressant att lyssna på vad andra människor, kända som okända, har att säga, deras tankar och reflektioner om livet. Ibland är det sorgligt och ibland soligt.
Här om dagen lyssnade jag på Helena Bergström, detta avsnittet rekommenderar jag varmt! Jag skrattade och grät om vartannat. Lyssna på hennes historia!
http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=2071&artikel=4549053
Jag samlar på mig erfarenhet och visdom genom livet och jag hoppas att jag får chansen att dela med mig av detta till andra, kanske genom Sommar i P1, eller på något annat sätt.
/Sångerskan

RSS 2.0