Det är så mycket jag borde

Jag borde kolla på föreläsningar.
Jag borde vika kläder.
Jag borde fakturera.
Jag borde gå till banken.
Jag borde läsa en helvetsmassa sidor i en okul bok.
Jag borde flytta bussen.
Jag borde äta.
Men istället väljer jag att ligga i min säng och fundera över livet, kärleken och framtiden. Underbart!
/Sångerskan

Sooova lite till

Jag snozade 45 minuter. Inte bra. Just nu ligger jag 24 minuter efter i dagens schema, så jag har redan jobbat in lite. Men jag kommer aldrig hinna vara i Vingåker till 8.00.
/Sångerskan

En onsdag

Jag har fått en del mail och frågor om hur en vanlig dag ser ut för mig. Så här kommer min onsdag, som blir en pluggdag.
08.00 Morgonpromenad i vintersol
09.00 Dusch och tillfräschning
Frukost och jobb
11.00 Universitetsbiblioteket och plugg tillsammans med Martina
14.00 Lunchfika med fina Hannah
15.00  Se föreläsningar och förbereda morgondagens skoldag
Kvällsmat
19.00 Corneliskonsert tillsammans med Ida och Ulrika
23.00 Gonatt
Någonstanns här mellan vill jag klämma in att fira Calle också som fyller år i dag!
/Sångerskan

Fina Elisa!

I dag har jag träffat Elisa (ja, Elisa i Elisa´s), hon är en så fin människa, genomsnäll och go! Elisa och hennes mamma Eva kom till Örebro för en långlunch, dansbandsprat och FitLineprat. Jag tycket det är så intressant att träffa människor som brinner, som brinner för livet och för allt vad livet är, jag älskar att omge mig av människor som ger så mycket god energi och inspiration!
Tack för trevliga timmar!
/Sångerskan

Långfrukost

Långfrukost som innehåller jobb, facebook, planeringsmöte med mig själv och grönt te det är toppen!
/Sångerskan

Stockholm

I går va jag och Calle i storstaden för att gå på möte med Sony. Vi pratade singelsläpp, skivsläpp, låtletande, producentarbete och mycket annat. Det känns nästan lite overkligt att gå in på Sony och känna att -Ja, vi ska släppa skiva genom detta skivbolaget. Cool känsla!
På kvällen va det förlovningsfest för mina fina vänner Johanna och Rickard. Så trevlig fest, som vanligt när Johanna bjuder in till fest så är allt genomtänkt och välgjort. Fint pyntat med vimplar, popcornstrutar, chipspåsar, cupcakes, matchande godis, bubbel och en lägenhet full av trevligt vänner! Tack snälla ni för i går!
De två är så lyckliga och kära! Underbart! Bröllop blir 4/8 2012 och som jag längtar!!
/Sångerskan

Vardagslyx

Jag älskar att ta på mig nya strumpor. Tack mamma för dessa fina och sköna!
/Sångerskan

Jag hatar förkylningar

Nu är jag trött på detta. Jag har vart mer eller mindre sjuk i två veckor nu. Jag har de senaste dagarna kört med taktiken jag-ignorerar-så-finns-det-inte. Men det går så där. Jag har sorterat kläder och papper i en timma nu och är helt slut. Jag är så äcklig att jag måste duscha nu direkt och sen måste jag nog vila. Va fan. Jag ska ju vara frisk. Nu.
/Sångerskan

Typiskt Ford ?

Låset i min bil började krångla häromdagen. Numera kan jag låsa bilen på vänster sida, men måste låsa upp på höger. Relativt opraktiskt.
/Sångerskan

Dagens kloka tankar. Eller?

När jag är förkyld så glömmer jag helt bort hur det är att andas genom näsan, och inte genom munnen. Tvärt om också, att när jag är frisk kan jag inte föreställa mig hur det är att vara täppt i näsan. Konstigt det där. Samma sak gäller väglaget, nu på vintern glömmer jag lätt bort att det kommer en tid då det inte är snö och is på vägarna, och tvärt om, på sommaren glömmer jag bort hur det är att köra på vintervägar.
/Sångerskan

Plugg

Denna månaden spelar vi lite mindre och jag pluggar lite mer. Det är ganska behövligt känner jag. Har fortfarande lite att ta igen efter Dansbandskampsveckorna. Denna veckan startade en ny kurs, Affärsplanering. Känns som att jag har lite koll på detta ämnet sedan innan, så det kommer bli bra. Jag kan inte riktigt förstå att det är sista terminen jag läser nu, jag ska ta examen till sommaren. Känns lite overkligt.
/Sångerskan

Lördag = tenta

Lördag som (om inte spelning) borde innehålla Melodikrysset, långfrukost, promenad och andra helgaktiviteter. Men denna lördagen innebär tenta. Jag har redan varit vaken 3 timmar för att läsa igenom och repetera. Nu ska jag sätta mig i bilen och åka till Vingåker, möta upp mina fina kurskamrater Frida och Martina för lite fika och ihopsnack innan det är dags. Det kommer gå bra detta, känner det på mig!
/Sångerskan

Nära..

Det som aldrig får hända va väldigt nära att hända mig nyss. Jag skulle köra min bil till bussen, men inser lite försent att under snön är det isbana. Bilen glider och glider, jag tänker stopp - nej - stanna - AAAAHHHHHR!!!
Jag va 5 cm från att braka in med min bil i min buss.
/Sångerskan

Promenad

För reflektion och eftertanke går jag ut på en ensam kvällspromenad.
/Sångerskan

Att vänta

Jag är ganska dålig på att vänta. Jag har i dag skickat iväg ett helt gäng med vad jag skulle klassa om viktiga mail och nu är jag otålig som ett barn på julafton på att få kvar på allt!
/Sångerskan

Tenta

Redan onsdag, var tar tiden vägen? Efter några timmar jobb ska jag nu gå över till att plugga inför tentan som är på lördag. Tråkigt som tusan med tenta på lördag måste jag säga. Som tur är spelar vi inte, så tentan krockar bara med min ledighet.
/Sångerskan

Jönköping

Min syster flyttar i dag till Jönköping och jag är snart på väg dit för att hjälpa henne och för att hänga. Jag blir helt glad när jag tänker på att vi från och med nu bor 20 mil ifrån varandra och inte 50 som vi gjorde tidigare.
/Sångerskan

Divine - 2010

Jag ska försöka sammanfatta Divineåret 2010!

 

När jag tänker tillbaka på 2010 så gör jag det med glädje. Det har varit ett helt fantastiskt år för Divine, eller förlåt, Pure Divine. Första delen av 2010 blev väldigt lugn för vår del. Årets första spelning blev av MICTeam, dansläger i Almunge utanför Uppsala. Och jag måste säga att det är alltid väldigt roligt att spela för dessa dansare som är hos MICTeam. I början av året åkte vi som på isbana till Stenungsund för vi förutan att spela på Singelkväll också höll på att elda upp bussen.

(upproddning för singelkväll)
I april spelade vi på forum i Vemdalen, min syster va med och passade på att åka skidor tillsammans med Calle medans jag försökte trolla fram affischer på oss. De vi skickat dit va borta och de vi brukar ha i bussen va slut, men lösning blev att tejpa ihop massor med orkesterkort till storleken av en affisch.





Jag fick för första gången pryda hela framsidan av Tidningen Land, en sak som jag har drömt om sedan jag va liten!




Året rullade på och vi spelade på danskurser och för dansföreningar i Mölndal, Karlstad, Nacka, Ånge bland annat. I maj kom sommaren och vi gick i princip till heltidsband. I maj hände det ganska mycket. En viss man vid namn Erik ringde mig och presenterade sig som castingansvarig på Baluba för Dansbandskampen. Han bad mig att omgående spela in några låtar och skriva ihop en presentation av bandet. Sagt och gjort - ansökan till Dansbandskampen va inskickad. 

I maj så fick vi äran att spela på Dansfestival i Linköping, kul att som nytt band få vara med på detta. Vi spelade också 4 kryssningar på Birka för första gången. Kul!


Vi spelade på Borgholms slottsruin där Tim blev inlåst när vi skulle åka hem. Hade det varit jag som blev fast innanför de murarna vet ja inte riktigt vad jag skulle tagit mig till. Tillskillnad från mig behöll han lugnet och med hjälp av en byggställning lyckades Tim klättra över muren.


 

Vi rullade vidare i vår lilla, mysiga mintgröna turnébuss genom Sverige, vilken sommar vi hade! Många bad i Sveriges sjöar och hav, många loppisar som besöktes på vägen mellan spelningar.  Vi fick vara med om helt fantastiska kvällar med helt underbar publik.

 

Jag mins kvällen i Gräsmyr då vi spelade med Scotts, den kvällen va en optimal sommarkväll, full loge, köttbullemacka i pausen, en publik som applåderade mellan varje låt och fullt ös på dansgolvet. Sommar i norrland är något speciellt. Jag som skåning har aldrig upplevt det där med att det är helt ljust dygnet runt. Jag tror att det va med denna kvällen som min kärlek till norrland tog fart på riktigt!

 

 

(Fina dalahästar som vi fick efter att spelat i Malung)

 

Det blev Dansbandsvecka i Malung och vi va där. Jag måste säga att detta är ett fräckt fenomen. Stor eloge till arrangörer för detta! Över 40.000 dansare på en vecka. 2010 spelade vi på den nya banan direkt in till höger tillsammans med Gamblers. Men innan på dagen spelade vi i Grönlandsparken. Och det va här det hände. När vi hade spelat några låtar kom Tur-Åke upp på scenen för att läsa upp ett telegram från SVT och Baluba. Genom detta telegram blev det offentligt att vi va 1 av 9 säkra band som hade en plats i höstens dansbandskamp. Jag måste erkänna att det tog någon dag innan jag förstod vad som hänt, att vi verkligen va med.

 

 

 

(Vi framför publikhavet efter att vi fått reda på att vi ska tävla i Dansbandskampen)


Sommaren fortsatte och vi åkte till Djurö och hade vår hittills konstigaste spelning. Jag fick bland annat lära mig bugga av självaste världsmästaren i bugg. Publiken och vi byte plats, så de spelade och vi dansade. Vi blev matade med korv. Ja, helt knas, men kul som tusan!

 

 

 

Vi spelade i Skåne och jag smörjde bussen på föräldrarnas gård.


I september åkte vi i bandet alla till Sony Music-kontoret i Stockholm och ett skivkontrakt skrevs på! Jag kan inte riktigt förstå det. Vi har kontrakt med ett av världens största skivbolag. Det är coolt!

 

 

Vi köpte en ny större och lyxigare buss!

 

 

Vi fick reda på att vi skulle spela I´m yours som första låt i Dansbandskampen, dagarna fylldes av radiointervjuer, tidningsintervjuer, fotograferingar, tv-intervjuer, repetitioner, planering, klädprovningar, sponseravtal, och där va Dansbandskampen i gång på riktigt.

 

 

 

 

 

 

Jag kunde inte då ana vilken tid vi hade framför oss. Det blev 6 ganska hysteriska veckor. Med mycket repetitioner, fler intervjuer, många telefonsamtal, mycket facebook, många besök i klädesaffärer, mycket planering och förberedelse. Tänk att vi fick fyra lördagar i TV. Vilken grej, och vilken erfarenhet. Jag är så glad och tacksam för detta. Allt stöd vi fick och alla som gillar oss och tror på oss. Jag kan inte tacka tillräckligt! Tack!!

 

 

Precis så här glada va vi av att gå vidare 3 program! Vilken kick det va!




 

Och så här ledsna va vi när vi åkte ur tävlingen. Det va riktigt riktigt tråkigt att behöva lämna efter fyra program

och helt ärligt så kände vi oss inte färdiga, vi har mer att visa upp. Vi är mer än vad vi hann visa i de programmen som vi va med. Efter vi hade åkt ut så låg jag sängliggandes och sjuk i nästan en vecka. Det va en väldigt märklig och konstig tomhet som infann sig. Lite som, vad hände? Är det över nu? Jaha, va det detta?

Men vi fortsatte spela, och detta va självklart skitkul, faktiskt en ganska stor förändring från innan vi va med i tv.

 

Men jag blev nog lite deppig och trodde att det va över för vår del. En dag ringde Lasse vår Sonyman och sa:

 

- Lotten sluta deppa, ni har allt framför er! Vi tar tag i skivan efter nyår!

Nu i efterhand så är jag bara så glad över att vi fått vara med i Dansbandskampen, och att vi ändå fick vara med i fyra program. Det har varit ett galet äventyr! Tacktacktack alla ni som tror på oss!


Året avslutades i Kramfors på Hotell Kramm




Det är svårt att få med allt som hänt under året som gått. Det har minst sagt hänt mycket. Och jag är så glad och tacksam för allt!

Nu är det full fart på 2011! Ett nytt spännande år!



/Sångerskan


 

 

 

 

 

 

 


 


Ledig lördag

Denna lediga lördag ska innehålla kyrkokonsert, semlaätning, långpromenad, vänner, vila och vin. Låter som en bra lördag tycker jag!
/Sångerskan

Dygna

Jag gillar inte när jag är tvungen att vara vaken ett helt dygn. I går morse steg jag upp 05.43 för att åka till Skövde och spela. När vi kom hem därifrån så va klockan 06.19 när jag somnade. 24,5 vaken timme. Det mår inte kroppen eller rösten bra av.
/Sångerskan

RSS 2.0