Ny kärlek!


Jag är hemma hos min familj i Skåne. Det är underbart! Jag fick en överraskning av min pappa, som hade hört något om att jag behövde en ny dator. Så jag fick denna, och jag är såå glad! Tusen tack!

Men jag är lite fundersam, känner inte min pappa mig bättre? Borde den inte vara rosa?!


/Sångerskan


Aj!

Jag håller på att packa ner mitt liv för att vara i Skåne över påsk. Där ska det förutom umgås med alla underbara människor och njutaws av havet också hinnas med att tentaplugga, fotograferas för en tidning, och läsas om bokföring.

Efter dagens skoldag så gick volvon som tusan från Vingåker till Örebro för att hinna till mitt favoritpass på friskis. När jag rusar in genom dörrarna (5 minuter efter passet börjat) inser jag att jag har glömt träningsbhn hemma och skorna i bilen. Fan. Jag kunde inte gå ut och hämta skorna för då hade jag inte blivit insläppt igen. Så jag gick på ett jympapass utan bh och utan skor. Nu har jag så ont i fötterna och mina bröst har nog blivit lite längre liksom, det känns som att de hänger vid naveln och är ledsna.


/Sångerskan


Karlavagnen om dansband

Kvällens Karlavagn i P4 handlade om dansband. Jag mailade in och tackade för ett bra program, så blev jag uppringd och fick vara med och prata i direktsändning med Ragnar Dahlberg. Jag sänkte nog medelålders en aning på oss som va med. Jag fick berättat hur underbart det är att jobba med detta, mötet med människor, kärleken på dansbanorna. Men jag fick en väldigt märklig fråga. Han frågade om jag, som ensam tjej, fick många skamliga förslag. Vad är det för fråga? Vad säger det om fördomarna till dansbandsvärlden? Vad säger det om Ragnar Dahlberg? Konstig fråga.

Men snacka om bra produktplacering av Divine :)


/Sångerskan


Det svåra.

Det svåra med att ha ett band är inte att ha en buss, att hitta spelningar, att hitta kompetenta musiker och så vidare. Det absolut svåraste är att styra samma fem liv.
Alla har saker som är viktiga. Det ska hämtas barn, det ska jobbas, det ska repas med andra band, det ska mysas med flickvänner. Mitt i allt detta vill jag att vi ska få ihop en repdag. Det är inte lätt. Det tar mer tid än man tror att ringa bandmedlemmar, maila och komma överrens som dag.
Nu har jag lite ont i magen och lite ont i huvudet men jag har nog lyckats få ihop en repdag på söndag!

På schemat nu: Bussvård!

/Sångerskan


Den där Martina

Vi avslutade en hård pluggdag med pasta och vin. Såå trevligt! Frida, Martina och jag pratar om allt mellan himmel och jord, Martina berättade om sina kompisar som bor i Skåne. Hon säger: - Han är från skåne men hon är från Sverige.

Tack för den!


/Sångerskan


Jessan-helg

Jessica är här nu. Och vi har det så bra! I går va vi på äventyrsbad, och relaxade i bubbelbad. PÅ kvällen blev det hemmagjorda hamburgare och fredagsmys i soffan. Idag har det blivit långfrukost med scones, sen lite shopping. Nu ska jag väcka henne och börja laga middag. I kväll väntar en utekväll!


/Sångerskan

Beroende

Jag har skaffat mig ett dumt beroende. Detta är ett beroende som går i vågor, och brukar komma till mig så där vartannat år, det håller oftast i några månader. Det är att jag inte kan sluta se på Sex and The City. Jag kan ligga vaken hela natten och kolla avsnitt efter avsnitt.
Min fina vän Jessan som kommer i helgen ska låna ut delar av boxen till mig, för att stilla mitt begär. Hon är övertygad om att det inte är bra för mig, att jag kommer lägga för mycket tid på att kolla på SATC istället för att jobba och plugga. Tyvärr så har hon nog rätt.


/Sångerskan

Bussfix.

Jag gillar inte att ligga under bussen. Jag får panik. Tror att den ska börja rulla, eller att jag på något sätt ska bli fast där under. Usch. Jag förstår inte varför jag ska ligga under bussen och leta luftpys när jag har fyra killar i bandet.. Hehe.. 
Jag kör tvättdag i dag, allas lakan i bussen ska bli rena och fina! Sånt är jag bra på!!


/en sjuk sångerska


Planering för vecka 11

Jag ska snart gå och lägga mig och sova mååånga timmar och vakna frisk och utvilad i morgon.

Måndag: Studiodag med Calle hos Tobbe-producent.
Tisdag: Se föreläsningar och plugga.
Onsdag: Seminarie och grupparbete i Vingåker.
Torsdag: Besöka AK Event i Grästorp för att hämta nya mixern! Spela skoldans i Mölndal. Kramas med Jessan.
Fredag: Jessan-tajm! Spa?
Lördag: Jessan-tajm! Fika och shopping? Barhäng?
Söndag: Jessan-tajm! Mys hela dagen!


/SångerskanEn ledig helg

Jag hade en plan med denna helgen, att jag skulle jobba undan en hel del skolgrejer, och få gjort lite Divinejobb också. Det blev inget av det. Jag har haft en ledig helg. Så skönt! Jag har hunnit sitta i solen och grilla korv med Ida, Helena och Olov. Melodifestivalfesta med Ulrika och David. Krama Linn och Micke på Pitchers. Åka skidor tillsammans med Calle och Mikael. Förutom att jag i dag vaknade med konstig huvudvärk och torr i munnen - beror det på vinet?! och en förkylning som inte riktigt vill försvinna så har det varit en underbar helg!


/Sångerskan


Ingen förkylning tack.

I går kväll kände jag en början till förkylning. Jag har varken tid eller lust att vara sjuk veckan som kommer. Så jag har kört lite husmorsknep under dagen för att bli bättre. Promenad och frisk luft, utomhusplugg i solen-för att fylla på mitt D-vitaminlager. Stark kycklinggryta som öppnar bihålor och sätter fart på ämnesomsättningen. I kväll vitaminchockade jag kroppen med en citrussallad på granatäpple, grapefrukt och apelsin. Jag va också bort om affären och skaffade KanJang. Nu ska jag sova och hoppas vakna friskare än någonsin i morgon!


/Sångerskan


Solo

Jag undrar var dansbandet Solo tog vägen! Det finns några låtar med dem på Spotify, något jag varmt rekommenderar! Såå bra!


/Sångerskan

Det här med relationer.

Vi har alla väldigt många relationer, olika relationer till olika människor. Vad är det som bestämmer vilken relation som är vad? Är det folket runt omkring oss. Är det vi tillsammans i relationen. Vad händer om den ena personen har en uppfattning om relationen, medans den andre har en helt annan?
Var går egentligen gränsen mellan att vara väldigt nära vänner-att ha en nära vänskapsrelation och att ha en kärleksrelation till exempel? Vem drar gränsen. Går gränsen ungefär vid sex. För vem. Och varför?
Var ska gränsen dras kompisrealtion-arbetsrelation?
Borde vi i alla relationer stämma av, vart står vi, vart är vi på väg, vart vill vi!

Jag faschineras väldigt över hur människors verklighet kan se så olika ut. Hur olika två människor kan uppfatta en situation, och relation så olika. 

När jag funderar för mycket på sånt här, frågor som jag aldrig kommer kunna få ett klart svar på så får jag ont i kroppen, oftast i lederna. Jag måste verkligen ta reda på varför!


/Sångerskan


Det är inte så svårt, egentligen!

Jag har en vän, hon har lite problem. Hon har träffat en kille på dans, inte vilken kille som helst utan en sån kille som man inte vill släppa taget om när dansen egentligen är slut. I morgon kommer hon antagligen träffa denna kille igen och jag sa till henne att ge honom sitt telefonnummer. Hon frågade hur.
Det är ju bara att säga: Du, jag gillar dig, ta mitt nummer och ring en dag om du känner för det!
Varför ska vi alltid göra saker så komplicerade?


/Sångerskan


Lyxproblem!

Vår skiva är som bekant så gott som klar. Vilka låtar som ska vara med är i alla fall bestämt sedan länge. Trodde jag. Idag fick jag mail från Tobbe-producent med två nya låtar som jag bara måste höra. Jag lyssnade, och blev förälskad. Så jäkla bra! Så jäkla snygga! Kan jag ha 16 låtar på skivan? Nej. Nu måste jag börja börja välja bort. Varje låt är ju som ett litet guldkorn, och jag vill inte kasta bort någon. Men jag måste.

Usch, vilka lyxproblem!


/SångerskanSvårt..

Vad är jag utan dig, vad är du utan mig.
Jag vill vara en del av dig, och du ska vara en del av mig.

Tänk att något som jag har så lätt att skriva i en låttext ska jag ha så svårt för i livet.


/Sångerskan

Jag älskar friskis. Jag erkänner.

Friskis ska öppna en ny lokal här i Örebro, och söker därför nya ledare. Gissa om jag är sugen på att gå utbildningen och bli ledare!!!
För något år sedan, när jag bodde i Ystad gjorde jag testet och va tydligen väldigt lämpad för att bli ledare.
Det hade ju varit så kul!

Men.

Hur ska jag få ihop det? När ska jag hinna gå utbildningen, när ska jag hinna göra pass. Hur ska jag kunna binda upp mig till minst en fast tid i veckan.

Jag måste nog vara realistisk och inse att det inte finns tid för detta just nu. Men det hade ju varit så roligt...


/Sångerskan


Min far sa till mig.

När jag va mindre va jag ofta arg på min pappa, jag förstod inte varför han va så hårt mot mig. Jag tyckte oftast att han va elak och orättvis. Jag har alltid behövt jobba för att få pengar eller saker, jag har sedan jag va liten behövt ta ansvar och klara mig själv. Han har aldrig tyckt det va ok att klaga över något, aldrig tyckt att jag skulle sitta framför TVn en hel dag och slöa, han har alltid sagt gör något av ditt liv. Han sa bland annat till mig:

Du kan inte sitta här hemma och tro att Bert Karlsson ska knacka på dörren och fråga om du vill ha ett skivkontrakt.

Just då va det inte så jäkla kul alltid, men idag tackar jag honom. Det är tack vare honom som jag har skinn på näsan, det är tack vare honom jag är som jag är idag. Utan hans kalla och hårda uppfostran hade jag inte varit den jag är idag. Ingenting kommer till mig gratis, jag har lärt mig att skapa min egen tur och lycka.


/Sångerskan
Jag saknar att spela

Jag har det bra. Jag tycker det är roligare att jobba än att vara ledig. Är jag konstig? Nej, jag har världens bästa jobb! Lätt!
I dansbandsbranchen överlag är det ganska lugnt de första månaderna på året, och framförallt för ett så pass nytt band som Divine. Men vi har tagit till vara på tiden bra, repat mycket, jobbat i studion, sladdat med bussen och annat viktigt. Men nu börjar jag bli riktigt sugen på att ut och spela, och det kommer! Mars är ganska lugn månad, men sen rullar det på. Underbart!

I morgon kommer delar av vår skiva presenteras för högsta hönset på ett STORT skivbolag. Riktigt spännande!/Sångerskan

Städa.

Jag är ganska bra på ganska mycket. Men jag är framförallt fantastiskt bra på att städa. Jag är duktig på att inte glömma torka av handtag och ljusknappar. Viktiga grejer! Och eller hur finns det inget bättre än ett nystädat hem.

Kan vara bra att veta för min framtida man!
/Sångerskan
Första grillningen

Ibland är är det ganska skönt att bo 50 mil från familjen, men ibland är det också lite extra jobbigt. Vi har som tradition att när den första det-känns-som-vår dagen kommer så grillar vi korv och sitter på trappan i solen. Den dagen va idag, och jag va inte där. Men min mamma tog en bild och skickade till mig

 


Typiskt min far att avbryta arbetet en liten kort stund för att grilla, också typiskt honom att ge hunden lika mycket korv som han själv äter. Typiskt Mette att sitta i solglasögon och frysa men vägra att ta på sig en jacka. Typiska mamma att ta bilden, så hon själv slipper att synas. Idag hade det varit skönt att vara i Skåne och äta korv./Sångerskan

Det blir nog bra!
Denna dagen avslutades med låtskrivande i min säng.
/SångerskanDagens..

Jag och Martina sitter på biblioteket och pluggar. Vi pratar om hur mycket vi har skrivit på varje fråga, vi jämförde detta med en kurskamrats storlek på svar och jag utbrister:

-Men så stort ska det väl inte vara?!

Saken är att samtidigt går det förbi en person som hade en väldigt stor mage. Så fel det kan bli!

Nattens mission

Det är inte alltid jätte kul att ha turnébuss. I natt skulle jag och Calle flytta bussen. Problemet va att för några dagar sedan va det plusgrader och tö. Efter det så blev det kallt igen. All snö och is som va på bussen smälte, för att sen frysa till is. Så bussen stod på en isbana. Den kom ingenstanns. Kul när klockan är tolv på natten.
Vi testade lite olika lösningar med katonger och annat, innan vi åkte till statiol och frågade om vi kunde få köpa  lite grus, efter ett argt nej, lite skämt och empati så fick vi en påse att ta det i.
Lite grus och några snöhögar senare så va bussen flyttad!

Tack för det Calle!/Sångerskan


RSS 2.0