Bra dag

I dag va jag upp innan solen, riktigt skönt att kickstarta dagen med 1 timmes morgonpromenad! Nu är frukosten snart klar och min plugg-förmiddag börjar. Ingen lätt kurs denna, men den nästsista i hela utbildningen - helt galet!
I eftermiddag ska jag göra något som jag har skjutit framför mig på tolk för länge nu. Jag ska vårstäda bussen. Riktigt ren och fin ska den bli!
/Sångerskan

Jag har kärlek i mitt liv

/Sångerskan

Märklig kombination

Fåglarna kvittrar och sjunger vårsånger samtidigt som den snöar. Märklig kombination.
/Sångerskan

Ordning

Måndag med kontorsjobb! Jag gillar att få ordning och reda på saker, men andra ord så gillar jag mina kontorsdagar. I dag är en sån kontorsdag. Det blir ordning i mina högar på skrivbordet. Allt blir sorterat, avstämt och avprickat. Det är en skön känsla när man märker att det går ihop! Nu ska jag snart iväg på ett möte med revisorn.
Måndag och full fart!
Ja, det ser lite stökigt ut. Men jag har full koll på mina högar. Men jag skulle kanske behöva ett större skrivbord.
/Sångerskan

Söndag

Vi klädde oss varm, packade picknickväska och åkte till Karlslund och grillade korv och promenerade. Mysiga söndag!
Kallt men vår!
(Att det kom ny snö i natt är något jag totalt ignorerar)
/Sångerskan

Ersboda

Ibland krånglar vår ena sidopacklucka. Det betyder att någon, i detta fallet Johan, måste krypa in från andra sidan och sparka upp den. Oerhört praktiskt!
Inpacken i fredags va toppen, från bussens packrampen till scenen va det tre meter. Perfekt! Det blir så lätt roddat och går så snabbt.
I fredags testade vi på allvar att spela Robyns låt Hang with me, och jag måste säga att publiken älskade det. Och vi också. Så mer sånt kommer komma på vår repertoar! Kul!
/Sångerskan

Tack!

Igen kan vi konstatera hur mycket vi gillar norrland! Glada dansare, trevliga arrangörer! Tacktacktack!!
/Sångerskan

Hej Norrland

Jag somnade i Gävle och vaknade utanför Umeå, Per har kört oss så fint hela natten. Här är det fortfarande massor med snö, men soligt och fint. Frågan är hur det ska gå med mitt val av skor?
/Sångerskan

Att vara nödig längs E4an

Att ha ett jobb som innebär att åka mycket buss, kombinerat med att ha fobi mot att kissa ute kan ibland vara ett problem. Just nu är jag lite orolig för att jag eventuellt kommer sprängas om det inte dyker upp en nattöppen mack snart!
/Sångerskan

Lägesrapport:

- Bussen rullar mot Umeå med Chaufför-Per bakom ratten.
- Alla, utom jag, tycker att vi ser en bra film. Mitt förslag att se Sex and The City avsnitt röstades snabbt ner.
- Johan har tappat sin plånka någonstanns mellan Station, Almbyplan och Våghustorget. Någon som har hittat den?
- Jag börjar redan bli lite åksjuk och ser med glädje fram emot nattens 70 mil.
- Macke och Mattias dricker folköl, som vanligt när det är nattåkning.
- Vi tankade innan vi lämnade Örebro. Hurra!
/Sångerskan

Skadad

Räknas det som olycka på arbetet när man klämmer pekfingret i hålslaget? Ont som tusan gör det. Blöder gör det.
/Sångerskan

Att tänka på

Hoppa inte i vattnet om du inte kan simma.
Jag hoppade i vattnet men kunde inte simma. Jag överlever för jag har gett mig fan på att jag ska lära mig!
/Sångerskan

Våren är här

Märkligt hur jag år efter år blir lika förvånad när så väl våren kommer. Där i slutet av januari känns den alltid så förbannat långt borta och så plötsligt en dag inser jag att nu är den här. I dag vågade jag säga på riktigt att våren är här! På dagens morgonpromenad värmde solen mig om kinderna, jag hörde fåglar kvittra och vattnet i bäcken porlade - Välkommen ska du vara våren!

/Sångerskan

Planering

Ni som känner mig vet att planering inte alltid har varit min starka sida. Nu när jag börjar bli vuxen (!) så har jag insett att jag måste vara bra på att planera. Allting handlar om planering känner jag och vissa dagar lovar jag mig själv att inte planera något på hela dagen - ingen inplanerat, inga måsten. De dagarna älskar jag!
Men samtidigt som jag älskar de dagarna som bara bli spontana så älskar jag också min strukturerade och planerade vardag. Mitt arbete kräver ganska mycket planering, det man vill och måste bli bra på, blir man bra på!
Idag har jag börjat styra upp vår Skånepåsk. Det är ju viktigt att inte släcktkalas krockar med konstrunda eller middag med vänner!
/Sångerskan

Götene!

Vi spelade i Götene i lördags, på DK Stop and Go´s vårfest! Vi va där ganska tidigt för Andreas som brukar hjälpa oss att ställa in ljud skulle komma förbi och kika på Johan och Mattias medhörning. Kan meddela att resultatet blev toppen.
Tack snälla Jonny och ni andra för den fina fikan, goda maten och trevliga bemötandet! Verkligen bästa tänkbara! Tänk så lätt det är att göra oss glada, bara vi får kaffe och fika när vi kommer och roddar, och vi får lite mat innan vi ska spela så är vi sååå glada! Tack!
Vi hade ganska mycket ledig tid innan vi skulle upp på scenen, Calle hade med sig en film, Frozen. Och jag mår fortfarande lite dåligt pga av den, och då såg ja inte ens hela. Usch!
Det blev en bra kväll med glad publik! Det va nog längesen jag sjöng så mycket fel, glömde text, missade höjning. Inte bra. Jag skyller min sinnesförvirring på den dumma filmen. Lite roligt är att vi spelade in hela kvällen, vi har börjat göra det för att lättare höra vad vi behöver förändra i vår ljudbild, och rent musikaliskt. Så hmm.. det är ju en del jag själv behöver förbättra till kommande helg!
/Sångerskan

Full fart

Efter 5 timmars sömn är jag nu snart på väg till Huskvarna och Dansforum! I dag ska det minglas och knytas kontakter!
I går njöt av av solen i turnébussen, idag ska jag njuta av solen i bilen.
/Sångerskan

Gomorron

De senaste dagarna har jag vaknat långt innan klockan har ringt. Det måste ju betyda att jag är utvilad. I dag fick jag en timme extra på morgonen, vaknade jag 7.28. Upp, ta vitaminerna, promenad! Underbart väder! Nu ska jag äta frukost och förbereda mig för att åka och spela!

Det dumma med att vakna så tidigt idag är att jag kommer bli trött i natt - ungefär vid den tiden som vi ska köra hem, precis den tiden då jag måste vara pigg.
/Sångerskan

Jobbhelg : )

Jag har gått lite på halvfart denna veckan, mysdagar mitt i veckan, sovmorgon och sånt lyxigt. Men det ska jag ta igen nu på helgen! Fredagkväll ägnar jag åt bokslutsarbete. Lördag spelar vi i Götene - tusan vad jag är spelsugen! Det kommer bli en sån bra kväll i morgon! Söndag åker jag till Huskvarna på Dansforum för att knyta kontakter och ha kul!

Bra helg!
/Sångerskan

Jag saknar mamma

Ibland är det jobbigt att bo 50 mil från familj och släckt. I dag är en sån dag. Jag skulle bara vilja åka hem till mamma och pappa för att var där. Hjälpa till att renovera sommarhuset med dem hela helgen. Fika i solen och sånt där som man gör när man har en vardag tillsammans. Jag saknar det.
/Sångerskan

Samtal

I dag fick jag ett roligt samtal. Jag fick frågan om jag som företagare under 25 år, och boende i Örebro vill träffa en minister från regeringen som kommer hit för att prata om att driva företag som ung i Sverige. Kul! Klart att jag vill det!
/Sångerskan

Dagens

Jag pratar med en gammal barndomsvän som jag tyvärr inte har så mycket kontakt med längre. Vi ger varandra en snabbresumé om vad som händer i våra liv. Hon lever det fina sambolivet och väntar barn med sin högstadikärlek. Härligt tycker jag! Jag berättar lite kortfattat hur jag har det och hon säger:
"Va kul!! Du har alltid full upp. Men det e så man känner dig! Annars hade det inte varit du!!"

Hon har nog rätt. Jag har för det mesta fullt upp och älskar det!
/Sångerskan

Kallt

Just nu sitter jag inlindad i en filt, med dubbla tröjor, dubbla par strumpor, mössa och sjal. Och vår hyresvärd tycker att vi har en normal temperatur i huset. Tackar för det.
/Sångerskan

Att - göra - lista

Jag ska nu erkänna en sak. Det är inte alla dagar jag är så strukturerad som jag önskar, eller får gjort så mycket som jag borde. Vissa dagar önskar jag att jag hade en chef som sa till mig att sluta facebooka på arbetstid, och istället gav mig klara arbetsinstruktioner. Eller en lärare som hade upprop, så att jag inte vissa dagar vände mig om för att sova en timme till.
Men jag har kommit på bästa lösningen på att få saker gjorda även de dagar som jag är lite ofokuserad. Jag skriver Att-göra-listor. Ordningen och struktur! Underbart!
Jag ska nu äta upp det mögliga korvbrödet jag har i min hand, och sätta mig på min cykel och cykla med solen i ögonen till Willys!
/Sångerskan

Kalmar

Här om dagen fick vi in en rolig spelning! I fjol spelade vi i Kalmar hos dansklubben Spinnrockarna, och nu ringde de och ville ha tillbaka oss, så annandag påsk ska vi dit igen. Jag gillar att spela för dansklubbar!
/Sångerskan

Veckoplanering

I onsdags titta jag i min kalender för att planera in en "pluggdag" i veckan som kommer och insåg att min kommande vecka va nästan helt tom. Det ändrade sig snabbt!
Veckan som kommer ska jag göra en massa roliga saker! Vara gäst i radioprogrammet Boulevard i SR P4 Örebro, telefonmöten, skiva om sambandet mellan fysisk inaktivitet och psykisk ohälsa, köra 2 jympapass, äta semla (med Hannah?), gå på ett seminarium, bokslutsarbeta, få till en arbetsintervju, jogga, planera och framtidsarbeta, gymma, dansa till Highlights, och mysa en massa i vårsolen!
Tänk att det redan är vecka 10. Detta kommer bli en bra vecka!
/Sångerskan

Träningsvärken från helvetet

Hela kroppen vibrerar och jag har ont precis överallt. Detta är sjukt. Jag och Ida bestämde oss för att testa ett nytt pass på friskis, IntervallFlex.
Under första hälften av passet utmanar du din kondition och styrka i ett tufft intervallupplägg. Under andra hälften tränar du din rörlighet.
Intervalldelen har högintensiv karaktär och växlar hela tiden mellan övningar för styrka och kondition. I flexdelen tränar du din funktionella rörlighet i ett dynamiskt och fokuserat flow. De muskler du tröttat ut i intervallavsnittet sträcks ut och blir rörliga, smidiga och avslappnade.
IntervallFlex är ett träningspass du lämnar med ett nöjt leende, om du gillar att ta i och är rustad för intensiv träning.

Jag vågar inte ens tänka på träningsvärken jag kommer ha i morgon. Träningsvärken från helvetet, hello!


/Sångerskan

Fredagkväll

Fredagen firas med chokladtårta med mockatäcke. Mmmm!!
/Sångerskan

Mål

För att nå dit man vill är det viktigt att sätta upp mål. Alltid när jag känner mig förvirrad och ofokuserad i min vardag, både privat och i arbetet (ibland undrar jag om det finns någon skillnad?!), tar jag fram mina listor med mål och delmål. Det är en skön trygghet att ha på papper vilka mina mål är, och delmål för hur jag ska ta mig dit.
Detta är listor som hela tiden fylls på, ändras, och saker bli förprickade efterhand jag har uppnått det. Denna kvällen jobbar jag med mina mål, och jag älskar det!
Jag lever min dröm och jag har gett mig fan på att det ska gå!
/Sångerskan

Att springa

Jag äskar att träna, och mår direkt dåligt när jag av någon anledning inte kan eller hinner gå på mina pass på friskis, kan gå på gymmet eller hinner ut och promenara. I går va en sån dag då det blev lite stressigt ja eftersom jag va i skolan från 8 till 16.30 och sen hade en timme att köra hem och skulle vara hos Han helst innan 18.30. Då fick jag snilleblixten att jag skulle ut och springa. Och jag kan lova att min kropp är inte gjort för att springa. Jag tror att när gud skapade min kropp tänkte gud: - Va tusan, hon ska ändå inte springa så hon får denna kroppsbyggnaden.
Tack. Tack som fan.
Men jag trotsade. Jag drog på mig underställ och vindtäta kläder som andas (vilket va en perfekt kombination) och gav mig ut. Efter 8 minuter trodde jag att jag skulle dö. Men jag hade medvetet lämnat min mobil hemma för att jag inte skulle kunna ringa på hjälp om jag ville avbryta min runda. Jag skulle runt. Och jag kom runt! Sjukt stolt! Att jag i dag går lite konstigt är kanske något jag ska vara glad för.
Att springa är inte min grej, men det ska bli min grej. Jag ska springa en gång i veckan från och med nu. Det är ett löfte till mig själv och mina ben.
/Sångerskan

Sveriges Radio Örebro

I går fick jag frågan om jag ville vara gäst i programmet Boulevard i SR Örebro, 102,8. Så på måndag är jag gästen i 3-i-rad, jag ska spela upp 3 låtar som betyder något speciellt för mig och prata om vad och varför jag väljer dem. Vi kommer prata om Divine, vad som händer nu och hur framtiden ser ut. Kul!
Så lyssna på måndag runt 12.30.
/Sångerskan

En tisdag

När jag förmiddagsjobbar så är det ofta från soffan, med en stor kopp kaffe och Efter Tio på i bakgrunden. Härligt! Nu övergår förmiddagen till en snabblunch och vidare till pluggeftermiddag!
/Sångerskan

Effektivt

Är man i Skåne i 27 timmar så hinner man:
- fika med familjen
- besöka sommarhuset och planera renovering
- titta på havet
- familjemiddag
- hänga och inspireras av Elisa och hennes band
- myskväll med fina Matilda
- dansa till Willez och Elisa´s
- morgonpromenad i skogen med Mette och hunden
- finfrukost med nya frallor
- besök hos gamla bekanta till släkten
- släcktmiddag
En något alternativ familjebild! Farmor och farfar med sina barn och barnbarn.
/Sångerskan

RSS 2.0