Tisdag som tisdag?!

Tisdagen förra veckan spelade vi i Malung för en publik på ca 5.200 personer. Tisdagen denna veckan satt jag i en traktor med 20 meter vagn bakom och körde halmbalar.  Omväxling förnöjer eller vad brukar man säga?

Nu är väskan packad igen. I morgon kör vi till Sunne, till Frykdalsdansen ( http://www.fryksdalsdansen.se/ )Tyvärr ska vi inte spela detta året. Vi är där för att promota oss, dela ut orkesterbilder och träffa trevliga människor.
Det är alltid så kul att se många olika band spela, alla har sin egen stil, och det är kul att lära av varandra.

Sunne ligger 62 mil från Ystad, blir en bit att åka.


En klok person.

Att starta och bygga upp ett band är inte bara en dans på röda rosor. Det är så mycket som ska klaffa och funka. Man ska styra ihop fem liv, fem viljor, fem drömmar till att jobba åt ett gemensamt mål. Få ihop en bra ekonomi för att kunna köpa det som behövs och krävs. Träffa på rätt personer som tror på det vi gör och som kan hjälpa oss på vägen. Det är tusen saker att tänka på. Det är så mycket runt omkring själva spelandet.

Det har varit stunder när jag tvivlat på att jag är på rätt spår. En gång när det va riktigt illa sa en klok vän till mig:
Där du känner dig ett med himmel och jord, där du känner dig tillfreds och glad i hjärta och själ. Där ska du vara.
Efter det så vet jag att jag gör helt rätt sak! Jag har hittat min grej.


/Sångerskan


Bilder!

Träffade den vackra Angela Kempher från http://www.danslogen.se/ i tisdags, hon tog lite bilder från spelningen i Orrskogen. Ni hittar dem här:  http://danslogen.se/bildgalleri/dansbilder/221#O221Du vet att du är dansbandsmusiker när:

- du äter korv på Statoil för tredje dagen på raken utan att tycka det är konstigt
- ackord som innehåller siffror betraktas som jazz
- du har två mobiler, En officiell och en .. ehh.. annan..
- du använder gaffatejp till julklapparna
- du har sett Olle Jönsson, Thorleif Torstensson och Henke i bara kalsongerna
- du har 57 mil till jobbet. Enkel resa.
- du vet var systembolaget, bankomat och nattöppna mackar ligger i varje samhälle
- du kan hela texten till "Ljud och värme", på norska
- du har numret till Svegs bilbärgning i din mobil
- köksskåpen är fulla av glas med texten "Luleå Stadshotell"
- det står Birka Paradise på alla dina badlakan
- du befinner dig i Vemdalen fast du inte kan åka skidor
- du av rutin besiktigar turnébussen kl 15.45 en fredag för att personalen inte ska bry sig om oljeläckaget
- du älskar ditt jobb!

Jag har lite till att jobba på..


Tack!

Vi har ni packat ner efter en så jäkla rolig spelning på bana 5 på Dansbandsveckan här i Malung. Tack alla som va där! Ni förstår nog inte hur glad jag blir av alla applåder och vislingar. När publik och dansare kommer fram och berömmer. Det är värt allt!

Klockan är över fyra och vi ska sova några timmar nu. Klockan 12.00 i morgon ska vi stå fräscha, fina och spelklara på scenen i Grönlandsparken i Malung. Ska bli kul!


/Sångerskan

Vi spelar i Malung!

Jag har precis pratat med vår bokare Krister. Imorgon kommer vi spela i Orreparken här i Malung. Wiiii!!! SÅ kul!
Det är ganska bra jobbat att ha spelat tillsammans sedan januari i år och redan nu stå på scenen på Dansbandsveckan tillsammans med eliten av dansband i Sverige. Ska bli så kul att visa vad vi går för!

Det va sedan tidigare bestämt att vi skulle spela i Grönlandsparken på onsdag, då ska vi spela en halvtimme för att visa upp oss.


/Sångerskan


Sitter i solen och väntar på en grillad korv

Vi är framme i Åkersberga, har packat upp, soundcheckat och sitter nu i solen och väntar på en grillad korv. Vädret är perfekt för en utedanskväll! Solen skiner, inte ett moln på himlen, lite blåst så man inte blir så svettig! Perfekt.Så här ser det ut!
Arrangör Jaxon grillar! Ni ser på fötterna vilken dansare han är. :)/Sångerskan


Ibland går inget som man vill.

Efter det som hände oss i Ludvika så kände jag att nu får det vara nog. Nu är det inte fler saker som får skita sig.
Natten till fredag förra vecka kom bandet , långt om länge, ner till mig i Skåne. När Macke på fredagen ska koppla in sin nya Ddrum3a (någon maskin som ger bra trumljud) så brinner vårt lånade slutsteg upp! Vi lyckas ändå genomföra spelningarna i Skåne på fredagen och lördagen.
Idag torsdag sitter vi på Showteknik i Nora och går igenom vad som kan ha hänt, vad som är trasigt. Och allt tyder på att vi har fått ett måndagsexemplar. HUR KAN MAN HA SÅN OTUR?! 

Förutom allt strul vi har med våra saker så är detta det bästa jag har gjort. Vi får sån respons när vi är ute och spelar, när dansare kommer fram och pratar efter spelningen, det är så kul att läsa att folk ser fram emot att komma och dansa till oss! När man har lagt ner hela sin själ, all tid och pengar man har för att Divine så bra som möjligt, så värmer det i hjärtat när ni uppskattar det vi gör!

I morgon ska vi till Åkersberga och spela igen. På Ekbacken. Hoppas på lite bättre väder än sist! Utedans är trevligt, ännu trevligare blir det när det är bra väder.  

Amanda, jag har inte glömt att jag ska lägga upp bilder, det är på gång. Tyvärr är jag lite förvirrad och glömmer den lilla sladden för jämnan! Men det kommer!


Nu ska jag slå gitarren i Mackes huvud om han inte slutar spela./Sångerskan

 


KeyboardistenHär har vi honom, killen i Divine som får brudar..
Faktiskt den yngsta av oss, 21 år från Växjö. Men i skogarna i Småland kan man inte bo tänkte Robin och flyttade till Stockholm där han pluggar ljud.
Denna killen är tamigfan alltid hungrig. Vi hinner inte åk fem minuter innan han frågar: Har ni käkat eller? Hur gör vi med käk?  
När vi kommer till ett nytt ställe blir jag glad om det t.ex. är högt i tak så vi kan hissa upp backdroppen långt, Robin blir glad om vi får mycket och god mat. Robin är ändå den av oss som har hyfsat bra koll på det mesta med ljud och ljus. Det är bra det!   


/Sångerskan

RSS 2.0