Just nu i Kramfors

Johan övar. Macke programmerar ljus. Calle gör klick. Mattias chillar. Jag plockar ögonbrynen.
/Sångerskan

Effektiva i bussen


Det övas flitigt i bussen!
/Sångerskan

Januarisoppan

Här kommer det utlovade receptet
Vitkål - ett litet huvud
Morötter - 4 medelstora
Kålrot - en stor
Palsternacka - en stor
Lök - två stycken
Krossade tomater - 500 g
Buljong - grönsaksbuljong (blanda ut med vatten och fyll upp så vatten täcker grönsakerna)
Lite passade örter och kryddor
Hacka i lagom stora bitar, lägg allt i en stor kastrull, häll över vatten så det täcker grönsakerna. Låt det koka/sjuda tills grönsakerna har en lagom konsistens.
Denna soppan brukar jag göra och äta i några dagar när jag behöver nollställa kroppen lite. Som nu efter jul då man ätit så mycket stekt och fet mat, då är det perfekt och köra denna soppan några dagar.
/Sångerskan

En vanlig tisdag

Jag är bäst på att göra allting samtidigt. Att multitaska är min grej! I dag gör jag massor - ringer arrangörer för kommande spelningar, fakturerar, köper buntband och rökvätska, uppdaterar hemsidan, skriver ut texter, betalar räkningar, städar bussen, pratar med skivbolaget, tvättar för kommande speldagar, tränar, gör en januarisoppa som jag tänkte dela med mig receptet på senare, bokar ljudtekniker och dricker på tok för mycket kaffe.
/Sångerskan

Borlänge

Juldagspelningen i Borlänge va toppen. Tyvärr va vi lite sena dit mest pga vädret - snö och halt. Men vi är så jäkla snabba på att rodda, som tur är! Ganska tidigt på kvällen blev det fullt, 1500 personer. Kul! En hel del kända ansikten och många duktiga dansare!
/Sångerskan

God Jul

Julafton har blivit juldag. Min julafton blev trots allt ganska bra! Mysfrukost med mamma, kusin Daniel och Mette. Glöggmys hos faster med familj. 7 timmar i bil hem till Örebro. Svensson Svensson och kaffe hos Helena och efter det midnattsmässa. Jag är ganska överens med mig själv om att jag inte vill fira julafton 2011 på detta sätt. Nu avrundar jag denna dagen med panpizza och julmust, jag kom nyss på att jag inte ätit någon middag i dag. I morgon väntar träning och spelning i Borlänge, det bli kul!
(Granen hälsade mig välkommen hem)

Gonatt och god jul!
/Sångerskan

24 december

Julafton - årets mysigaste dag! Vi ska ha lite mysfrukost med familjen innan jag ska sätta mig i bilen och åka till Örebro. Känns inte kul i detta vädret, men jag ska köra så försiktigt jag kan och bara hoppas att det inte händer några olyckor.
God jul kära ni!
/Sångerskan

Julafton i dag

I dag är det julafton i mitt liv. Detta för att förhoppningsvis kunna fira med hela släkten samtidigt, och för att jag antagligen måste åka till Örebro i morgon - på självaste julafton.
För mig är julen viktig, det ska vara en lugn och fin tid där man ska träffa alla nära och kära och inte behöva stressa runt. Tyvärr är inte min familj av samma filosofi. Just nu sitter min pappa och min syster i varsin lastbil och jobbar, och min mamma sitter i en traktor och försöker skotta upp vägen till grannen. Jaha. Då tar jag väl och sätter igång julmusik och griljerar skinka! Detta ska bli en bra julafton!
/Sångerskan

Mette!

För två timmar sedan drog det väntade snövädret in över Skåne. Men innan jag blev tvungen att köra från Malmö till landet så hann jag åka lastbil med Mette som kör och saltar och plogar på Öresundsbron. Lite kvalitetstid med bästa systern! Tyvärr blir det nog inte så mycket mer tid med henne då det ser ut som att hon måste jobba nästan hela tiden fram till jag åker tillbaka till Örebro.
Mette är så duktig. Medans jag sitter inne i värmen i bilen och äter godis är hon ute och lagar och fixar!
Jag hoppas hon kan vara hemma i morgon eftermiddag då det ska firas jul med hela släkten! Det blir ju inte samma sak utan henne!
Mette är bäst!
/Sångerskan

Kära efter 58 år som gifta

Min farmor och farfar firar idag 58årig bröllopsdag. De är fortfarande så kära och har det så bra tillsammans. Det är helt fantastiskt! Jag köpte tårta och åkte till deras julfina hus för en eftermiddagsfika med dem. Farfar plockade fram alla tidningsutklipp om mig som han sparat. Han säger att eftersom jag själv inte har tid att klippa ut och spara så gör han det åt mig. Gullig han är! Jag klagade på att jag alltid fryser som fötterna och fick en förtidig julklapp av farmor - hemmastickade raggsockar, så sköna! Jag är så glad för att jag har världens bästa farmor och farfar!
/Sångerskan

Vinterpromenad

I dag är det perfekta vinterdagen i Skåne. Det är ytterst sällan det är sånt här väder här. Vindstilla, några minus och sol. Jag tog med mig hunden på långpromenad, så nu ligger hon helt utslagen på golvet meddans jag ska slå in 25 julklappar till mina föräldrars anställda. Underbara lediga dagar!
(Gårdsvägen till föräldragården är hälften så smal än vanligtvis)


/Sångerskan

Samlingsalbum

Idag köpte jag mig själv, och alla andra som va med i Dansbandskampen. Nu är den här, Det officiella samlingsalbumet!
/Sångerskan

Västerås

I fredags va vi och spelade i Västerås på en Länsdans. Detta innebär att funktionshindrade har en festkväll med dans. Det är så kul att se alla glada dansa och njuta av varandras sällskap och av musiken. Detta är så viktigt och jag beundrar de människor som anordnar dessa danser. Vi gillar att göra dessa spelningar fulla med kärlek!
/Sångerskan

Mysdag

Det syns kanske lite dåligt, men detta är en superfin kula som speglar sig.
Jag sitter inne och tittar på den på vår fina gran, ser hur snön yr utanför, pysslar och bara myser!
Jag har ett litet tips till er som gillar att pyssla. Ni vet de banden som sitter i klänningar och annat som man borde hänga upp på galgar. Dessa små band som alltid är i vägen och hänger fram. Jag klipper alltid bort dem, och sparar dem i en liten låda. Sen använder jag dem när jag slår in paket eller kör kort. Så himla bra!
/Sångerskan

Ledig dag

I dag är min lediga dag. Jag ska bara göra saker jag tycker är kul! Jag ska göra julkort, julklappshandla, titta på julgranen, dricka julmust och kanske slå till med att baka lussebullar också!
Som min pappa säger, som egen företagare är det svårt att vara helt ledig. Och, ja, jag ska jobba lite också. Betala fakturor och städa buss.
/Sångerskan

Svenska droppar

Det är märkligt hur jag på några timmar kan bli sjuk och känna att jag har ont i hela kroppen. När jag va och tränade vid 17 idag så hade jag bara lite ont i halsen, men trodde det berodde på att jag hade druckit dåligt. Nu ligger jag här med feber, ont i öronen, halsen, lederna och huvudet. Inte bra. Jag hatar att va sjuk när jag inte har tid att vila och bli frisk. Jag har proppat i mig vitaminer, vitlökstabletter, värktabletter och farmors kur "svenska droppar" (det är en häxblandning av sprit och örter, jag blöter ner bomull med det, som jag sen sätter i öronen). Jag hoppas att jag vaknar imorgonbitti frisk och pigg. För nu har jag två dagar i Skövde med slutexamination av coaching framför mig.
/Sångerskan

Norrköping

Denna helgen har vi spenderat i Norrköping. I lördags eftermiddag åkte vi mot Dansbandskampsfinalen. Något sena rusar vi in i direktsändning. Himla kul att sitta och se på hela grejen som publik istället. Och jag måste säga att Elisa´s är värdiga vinnare, vilka goa människor! Efter finalen bjöd Baluba på en galen efterfest som varade långt in på söndagmorgon. Efter några timmars sömn rullade vi mot Borgen och roddade upp för spelning för Tdans terminsavslutning med julbord.
Det är helt otroligt vilken energi jag får av publiken! Det värmer såå när ni dansar förbi och gör tumme upp och kommer fram och tar i hand eller kramar om. Tack! Den trötthet som jag kände innan vi gick upp på scenen bara försvann så fort vi började spela. Ja, jag måste tjata, jag har världens bästa jobb!
/Sångerskan

Dagens problem

Det är kallt om ansiktet när man cyklar.
/Sångerskan

Rutin och struktur

Det är inte alltid så bra att inte ha ett jobb eller skola att gå iväg till. Klockan är snart lunch och jag sitter fortfarande i morgonrock. Och även om jag redan har jobbat i 3 timmar, så känns det inte på riktigt. Det är dagar då jag bara går runt hemma och är mjukisklädd hela dagen, går i min egen värld och pluggar lite och jobbar lite. Jag klagar iofs inte, jag har det himla bra! Men ibland kan jag sakna att ha rutin i livet, att veta att jag jobbar 8-17 och får lön den 25e. Men det räcker att jag tänker på det i 2 minuter så inser jag att så vill jag inte ha det, inte nu iaf.
Nu ska jag strukturera upp mig dag. Det ska bli promenad, läsa coachingbok, jympa, och lite till jobb. Hephep.
/Sångerskan

Önskelistan

Jag älskar som sagt julen. Jag älskar att få julkappar lika mycket som jag tycker om att ge. Jag tänkte förbereda tomten lite genom att sammanställa en önskelista:
- Strumpor. Detta behöver jag alltid, jag är sämst på att köpa det.
- Ett bra externt reverb. Jag lovar att förklara lite närmre för tomten senare så det blir rätt.
- Nitendo Wii, och därmed en TV också.
- Motorvärmare av något slag, till min bil.
- Myskofta.
- Weekendbag.
- Nya bakdäck till turnébussen.
- Allt som finns på HM.
- Spadag med min mamma.
- Hårfön.
- Iphone 4.
- Sängkläder.
- Tjocka och varma vintervantar.
Listan kan komma att fyllas på längre fram. Men detta är en början i alla fall.
/Sångerskan

Tack!

Ibland är det så att det bara klickar mellan människor! Jag hade ett långt och väldigt inspirerande samtal med en person igår. Vi känner inte varandra, men det kändes bara helt naturligt och lätt att prata. Vi delade många åsikter och har lika tankesätt i många frågor.
Jag tror inte hon vet vilken sprak i röven hon gav mig. Efter vi sagt hejdå så kände jag mig så sjuukt peppad till att ta tag i allt som jag länge skjutit framför mig. Tack för det!
/Sångerskan

Bra jobb

En måndag som denna är den bästa. Lång sovmorgon och sen massor med jobb. Och det bästa av allt är att jag fortfarande kan sitta i morgonrock och ändå känna att jag jobbar!
Men nu ska jag på med träningskläder och i väg till Friskis!
/Sångerskan

Jokerplatsen

Nu är telefonslussarna öppna! I 24 timmar kan ni rösta in oss till Jokerplatsen i Dansbandskampen.
099-20207 är numret ni ska ringa


/Sångerskan



Radio

Efter att ha skrivit tenta i två dagar ska det blir kul att släppa skolan för en helg. Helgen börjar nu, och den börjar med att jag och Calle och Johan ska gästa Frukost i P4 Örebro! Vi ska prata om dansbandskampen och jokerplatsen, vi ska spela en jullåt och prata om julen! Så lyssna på webben eller om du är i Örebro-området på fm 102,8. Vi är med strax efter 8-nyheterna.
/Sångerskan

Försoven och förfrusen

Jag försover mig i princip aldrig. Men dag när jag skulle skriva tenta försov jag mig 1,5 timme. Hur lyckas jag med det? Jag minns inte ens att jag stängde av väckarklockan. Men som tur va hade jag räknat med två timmar jobb på morgonen, så jobbtimmarna försvann men tentan hann jag med.
Efter tentan så åkte jag och Calle och skulle starta bussen, och köra den till verkstaden. Ett batteri gick sönder i helgen, så det är bara tre som fungerar nu, så den va lite svårstartad. Efter att vi stått ute i kylan i flera timmar fick vi igång bussen och den kom iväg till verkstaden. Just när man står där och märker hur man börjar tappa känseln i olika kroppsdelar så undrar man vad fan man håller på med detta för.
/Sångerskan

RSS 2.0