Min cykel

Jag har för första gången i mitt liv en helt ny cykel. Och jag är så himla glad för den. Den kan vara Örebros snabbaste! Sist jag och Calle va på gymmet tillsammans så frågade han om jag alltid körde bil till Friskis, och det gör jag oftast därför den cykeln jag har använt innan (pappas gamla från 84) har så sjukt obekväm sadel. Men nu är det ändring på det! Jag ser fram emot en höst där vi susar fram i höstsolen, jag och min cykel. De där dagarna då det ösregnar och blåser som fan finns inte just nu.



 


Nu ska jag först cykla till biblioteket och sen till gymmet.



/Sångerskan




Tillämpad folkhälsovetenskapstenta och kamerarep samtidigt ?

Jag har hela tiden tänkt att jag ska försöka fortsätta plugga trots alla förberedeslerna inför Dansbandskampen. Men inser nu att det kommer krocka redan på höstterminens första kurs. Samma dag som jag ska skriva tenta i Tillämpad folkhälsovetenskap så är det första dagen som vi har kamerarepetitioner i Norrköping. Fan. Jag vill så gärna göra både ock!


/Sångerskan


Dans med Världsmästaren i bugg

För ett antal veckor sedan gjorde vi en spelning på MICTeams sommarläger på Djurö. Det blev en minst sagt udda spelning. De som ville komma upp på scenen och spela fick göra det, publiken önskade och bestämde i princip alla låtar vi spelade under kvällen. Vi bytte plats med danspubliken, så dansarna tog våra platser på scenen och vi fick dansa istället. Dessutom så fick jag en liten lektion av Benjamin Österlund som har vunnit SM, NM, EM och VM i bugg, och det såg ut så här:

                            
(bilderna är lånade av Angelica Brobeck, www.micteam.se)


Tack för dansen!



/Sångerskan

Tack Ida!

Idag fick jag en present av min fina fina vän Ida.



Jag älskar vardagslyx. Och att få en present, eller att ge bort en present så där bara för att visa sin uppskattning är det bästa som finns!
Tack!



/Sångerskan

Ont i rumpan

Nu är vi snart framme i Skövde där vi ska spela på Matfestivalen ikväll. Det är en stor festival som på två dagar har 50.000 besökare. Hoppas på bra väder!

Idag har jag cyklat så mycket att det känns som att sadeln sitter kvar i rumpan.



/Sångerskan

Tidig morgon och möte

Kors i taket! Jag har varit vaken i snart två timmar redan. Andra morgon denna veckan som jag är vaken och igång så här tidigt.
Nu har jag bryggt gott kaffe, tänt ljus, skurit upp melon, kokt ägg, gjort fiberrik havregrynsgröt och ska njuta av en god frukost. Precis som när man har varit utomlands länge och vill läsa svensk tidning, har jag satt på skånes bästa radiostation http://guldkanalen.se/

Om två timmar ska jag in till Krämaren och träffa ägaren och butikschefen för Blu di blu
( http://www.bludiblu.com/system/start.asp?HID=229&FID=214&HSID=2700
 ) som kommer sponsra oss med kläder. Idag ska vi bestämma vad vi ska ha på oss när vi ska träffa pressen tisdagen 7/9.



/Sångerskan

Dygnsrytm

Jag borde verkligen vrida rätt min dygnsrytm.
Jag borde inte vara pigg och vaken halv två en onsdag natt.


/Sångerskan


Bredsele Park

Jag blev aningen förvirrad när jag kollade på kartan och såg att det låg ett Bredsele vid Vilhelmina. Men dit skulle vi inte, vi skulle 6 mil från Skellefteå. Förvirrande, men där ligger Bredsele Park. Som kanske är den park som ligger vackrast i Sverige. Precis invid älven och med utsikt över älv, berg och skog. Såå fint!
Efter roddning, repning, fika, jogginrunda, grillning, dusch så gick vi upp på scenen som kvällen till ära delades med Svänzons - himla trevliga killar! Många dansare som va där trots att Shake gjorde sin sista spelning med Christine och Peppe inte så långt där i från.

Det är så kul med två nya medlemmar i bandet, det blir så frächt och vi får alla en liten nykick! Och det är så himla bra! Jag har alltid tyckt att det är bra att ifrågasätta varför saker-ska-vara som-det-alltid-varit. Och det gör Mattias och Johan, de nya killarna, också. Det behövs lite nytänk för att dansbandsbranchen ska frächas upp.


/Sångerskan

Sova

Jag är fortfarande trött efter en helg utan sömn. Och det blev inte bättre av dagens fulltecknade schema. Upp halv 6 för att åka iväg och skriva terminens första tenta, lunch, möte, träning, ultrasnabb vila, och sen repa hela kvällen.
Nu - sova.


/Sångerskan


Gym

Överlag hatar jag gym, har alltid gjort. Jag tror att det mest beror på min okunskap, jag vet inte riktigt om jag har sitsen på rätt höjd, om jag håller handlederna i rätt vinkel, om jag sträckar armarna för mycket, om jag har ryggen tillräckligt rak. Jag har bestäm mig för att gå till gymmet 1 gång i veckan, till början med. Jag ska bli bäst på detta, jag ska gå in i gymmet med en självkänsla som överträffar allt! För att jag ska uppnå detta har jag bokat tid med instuktör som ska lära mig allt jag måste kunna, och sen är det bara övning.
I dag va jag på gymmet, utan pt, det gick väldigt bra för att vara jag, kommer ha mega träningsvärk i armarna och magen i morgon.
I fortsättningen ska jag passa på att gå dit på förmiddagar, jag och pensionärerna, vi kommer ha kul på gymmet.


/Sångerskan


Friskis & Svettis

Jag älskar Friskis. Stort utbud av många olika sorters träning. Bra pris på träningskort. För mig som är student så kostar det 2000.- för ett helt år med jympa, spinning, gym. Bra va?
Igår va det sommarens sista utejympapass med bästa ledaren, Micke. Jag gillar att träna ute, men igår fick jag spel, där va så in i helsike mycket mygg. Jag räknade i morse, och fick igår 14 nya bett under passets gång. Det är dessutom inte vanliga snälla myggor, det är mördarmyggor! De är små och betten kliar lite mer än vanliga, och det blir lite större utslag än vanliga. Usch!


/Sångerskan




Gammal?

Jag håller på att bli tant. Jag har ont i en höft, jag lagar köttfärslimpa till middag och jag känner för att gå och ta en vila på maten, Dessutom va jag hos optikern i dag, syntestet resulterade i lite starkare glas för höger öga, bara lite, men dock.

Jag gjorde ett riktigt bra fynd på H&M tidigare idag.



Tror bestämt att den ska invigas på lördag i Bredsele.




/Sångerskan



Myskväll

Denna kväll är jag själv hemma, så jag har passat på att ta en lång dusch efter träningen. Jag har lagt ansiktsmask och gjort lite pedikyr och tagit på mysstrumpor.



Jag passar på att ha myskväll med mig själv, med tända ljus, melon, te i favokoppen och Morden i Midsomer på tv. Skönt!





/Sångerskan


Spännande tid

Jag har en känsla i kroppen. En riktigt konstig känsla. Jag känner stress, förhoppning, lugn, kärlek, otillräcklighet, ångest, lycka, glädje, sårbarhet, längtan och spänning. Och detta på samma gång. Hur är det möjligt?


/Sångerskan



Sängjobb

Jag har en regel. Att inte jobba och plugga för mycket när jag ligger i sängen. Denna regel tummar jag på mer och mer. Jag har egentligen redan gått och lagt mig och kom på att jag missat att betala fakturerna idag, så fram med dem och betala.
Det är inte bra att jobba från sängen av den enkla anledningen att sängen ska förknippas med vila. Och absolut inte med jobb och plugg. Jag måste skärpa mig, att betala fakturerna va det sista jobbet från sängen, för den här veckan iallafall.


/Sångerskan


Recept - Laxpytt med räkor

Laxfilé 120g
Räkor utan skal 50g
Minimajs 150g
Gröna bönor 100g
Vattenkastanjer 150g
Rotselleri 100g
Paprika 100g
Kesella 150g
Stenbitsrom 60g


Blanda stenbitsrom och kesella.
Skala och skiva löken.
Skär laxen och rotsellerin i tärningar.
Koka bönor och rotselleri lätt i 5 minuter, låt rinna av väl.
Stek lök, rotselleri, paprika och vattenkastanjer i några minuter, lägg på bönorna på slutet.
Stek laxen för sig, krydda med salt och citronpeppar.
Vänd ner laxen och räkorna i grönsaksröran.
Servera med kesella-romsåsen.


Receptet är för 2 portioner. Lätt och riktigt gott!


/Sångerskan


Presentation av Divine - Macke

Namn: Marcus Persson
Gör i Divine: Spelar trummor
Född: 1987
Bor: Kumla
Intressen: Familjen och musiken
Favoritmat: Grillat
När jag va liten vill jag bli: Lastbilschaufför
Tror på: de flesta
Morgonhumör: Ja
Bästa bok: Gillar bildböcker bäst
Är bäst att leva med: För det mesta
Är sämst att leva med: När jag inte fått kaffe och snus




(Bästa bilden på Macke under fotograferingen)



/Sångerskan



Alfta

För er som inte har koll på läget så är det så att Tim har slutat i Divine, numera är det Johan Fuxin som spelar bas. Jag måste säga att jag är impad. Efter 4 spelningar så känns det som att han har spelat med oss i flera månader. Bra jobbat! I lördags spelade vi i Alfta och det va första spelningen för Mattias Frisk, vår nya gitarrist. Jo ja jäklar så bra det gick, han har sån koll på olika gitarrljud, sätter alla smågrejor direkt! Kul också att han är så intresserad, tar initiativ och är så positiv!

Jag ser så fram emot att jobba med denna grupp som vi är nu!



/Sångerskan


Egentid

De senaste timmarna har jag legat i min säng. Läst en bok och lyssnat på musik. Det är viktigt att vara själv, att bara andras och vila från omvärlden.


/Sångerskan



Presentation av Divine - Calle


Namn: Carl Herlitz
Gör i Divine: Spelar keyboard och sjunger
Född: 1983
Bor: Örebro
Intressen: Läsa, måla tavlor, klippa och klistra, resa, idrotta
Favoritmat: Mammas prästafisk
När jag va liten ville jag bli: Arkeolog
Tror på: Kärleken
Morgonhumör: Bra
Bästa bok: Pölsan
Är bäst att leva med: Alltid
Är sämst att leva med: När jag är hungrig






/Sångerskan

Pizza

När jag äter pizza i Örebro så hämtar jag alltid från Tybble Pizzeria, lätt bäst i stan! Det är sjukt ofta som jag träffar på samma person antingen där eller på väg dit eller hem. Säkert 5 av 8 gånger.
I kväll va jag på ICA sidan om pizzerian och handlade ingredienser för att göra pizza hemma. Vem möter jag på ICA? Samma person.



/Sångerskan





Presentation av bandet - Johan





Namn: Johan Fuxin
Gör i Divine: Spelar bas
Född: 1986
Bor: Örebro
Intressen: Fika och diskutera, testa nya maträtter från olika världsdelar, resa, dyka
Favoritmat: Spagetti carbonara
När jag va liten ville jag bli: Kock/målare
Tror på: Välvilja
Morgonhumör: Önskar stillsam morgon, kan vara aningen grinig
Bästa bok: Pettsson och Findus
Är bäst att leva med: Runt juletid
Är sämst att leva med: När jag inte hinner med mig själv



/Sångerskan

Dagens Att - göra - lista

- Handla scenkläder till bandet
- Ringa sponsorsamtal
- Städa bussen
- Besöka biblioteket
- Tvätta sängkläderna som är i bussen
- Långpromenad med Malin
- Sortera kvitton + lite bokföringsjobb
- Repa in 5 nya låttexter
- Börja läsa fysiologi


Wohoo nu kör vi!


/Sångerskan

Trött och glad

Jag har haft bästa avslutet på en sjukt händelserik dag. Jag och den bästa Johanna Kajson har haft 4 timmar kvalitetstid! Vi träffas på tok för sällan, men när vi väl träffas så har vi så mycket att prata om att det aldrig blir tyst. Johanna är en tjej som jag är stolt över och så glad att ha som vän. Hon är målinriktad och det finns inget som håller henne tillbaka. I veckan sa hon upp sig från en ledande position på ett stort företag för att satsa på sin dröm och driva eget. Jag säger bara, kör hårt!

Nu sitter jag på tåget på väg hem till Örebro, och jag vill egentligen bara be männen som sitter sidan om att sluta prata säljteknik. Låt det bara va tyst när man åker första klass!



/Sångerskan


Vilken dag !!

Hittills idag har jag gjort två radiointervjuer, två tidningensintervjuer, en tvintervju, möte med skivbolag och är nu på väg till Baluba på möte! Wohoo! Bara en snabblunch och mailtid först.






/Sångerskan


Dansbandskampen!

Ja, nu är det offentligt på riktigt. Vi är ett av nio säkra band i höstens Dansbandskamp! Idag på morgonen gick det ut ett pressmeddelande från SVT och Baluba.

Ni kan läsa det här: http://svt.se/2.136446/1.2101946/har_ar_banden_som_kampar?lid=puff_2102144&lpos=lasMer

Danslogen har redan skivit om det: http://www.danslogen.se/dansnyheter/nyhet/2193



/Sångerskan


En bra dag !

Jag har en känsla i magen av att detta kommer bli en bra dag! Åker snart till Stockholm för att gå på viktiga och spännande möte. Håll tummarna för mig! Jag måste erkänna att jag är sjukt lost i Stockholm, jag hittar ingenstanns. Har ingen aning om vart olika stadsdelar ligger i relation till varandra. Bonnatösen från Varmlösa åker till storstan.
Efter mötena så blir det myyyyys med den bästa Johanna. Det ska pratas karriär, kärlek och livet över en flaska vin. Kolla in hennes blogg förresten http://frokenkajson.blogg.se/ , hon är en fantastisk kvinna!

Nu, välja skor!



/Sångerskan


Presentation av Divine - Mattias

Namn: Mattias Frisk
Gör i Divine: Spelar gitarr och sjunger
Född: 1983
Bor: Örebro
Intressen: Laga mat och spela gitarr
Favoritmat: Pasta Bolgnese
När jag va liten ville jag bli: Helikopterpilot
Tror på: att gitarren är det häftigaste instrumentet av alla!
Morgonhumör: Fantastiskt
Bästa bok: -
Är bäst att leva med: Medvind när jag cyklar
Är sämst att leva med: Motvind när jag cyklar



(stenhård bild på en stenhård gitarrist)



/Sångerskan

Borde sova

Klockan är mycket och jag borde verkligen sova egentligen. Men sitter och jobbar med saker till hemsidan, och förbereder morgondagens möte med Örebro kommun. Spännande!


/Sångerskan


Frächa och taggade



Från vänster:
Carl Herlitz, Mattias Frisk, Johan Fuxin, Macke Persson. Och så jag längst fram!

Vi är taggade till tänderna inför hösten!


/Sångerskan




Borensberg

http://www.dansmaffian.se/index.php?option=com_content&task=view&id=11598

Klicka på länken så kan ni läsa om hur en dansare hade det i onsdags i Borensberg!


/Sångerskan





Mys i Divinebussen




Jag vilar i Johans knä i bussen. Ingen sitter säkert från att bli fotograferad om man sover i bussen!


/Sångerskan

Skruven gick av

I onsdags i Borensberg så hände det en liten olycka. En takt innan sticket i Jag ljuger så bra så gick skruven i Mackes trumstol av, han ramlade av stolen, av trumscenen, hängde sig i trossen och drog ner backdroppen. Samtidigt vältes delar av hans trumset över Calles syntar. Trots fallet så blev han bara lite öm i ryggen, som tur är! Kunde gått illa. Får väl passa på att be om ursäkt till dansarna som inte fick dansa färdigt den dansen!


/Sångerskan


Vi får möte

E4an är den stora dansbandsvägen. Vi har de senaste dagarna mött Flamingo Kvintetten, Lasse Stefanz, Donnez, Black Jack, Mats Bladz.


/Sångerskan


Jag hade behövt min morgonpromenad idag

Imorse steg jag upp tidigt för att ta en morgonpromenad, jag skulle bara flytta bussen först. Men nej, för bussen ville inte starta. Jag hade vist råkat glömma kylskåpet igång, så det fanns inget batteri kvar. Fram med sladdar och börja ladda och där försvann min morgonpromenad. Nu är det snabba ryck in i duschen, iväg på möte, packa väskan, åka iväg på turné!


/Sångerskan




Stockholm = döden?

Ibland tänker jag att jag sitter i bilen på väg till Stockholm. Det är snöstorm, jag ser inte mer än 10 meter framför bilen. Men jag vet att om jag fortsätter köra kommer en skylt där det står Stockholm. Det kommer ta tid, och det kanske inte är så lätt. Det finns saker längs vägen som hjälper mig, det finns reflexer som hjälper mig att hålla mig på vägen, det finns skyltar som berättar att jag närmar mig mitt mål.
På samma sätt ser jag ibland på olika saker i livet, karriären, kärleksrelationer, kanske till och med livet.


/Sångerskan


Förkyld

Det är tråkigt och jobbigt att vara förkyld. Ni vet när det känns som om huvudet skulle kunna sprängas i vilken sekund som helst. När mat inte smakar bra,  om den smakar över huvudtaget. När det känns som allt man gör går hälften så snabbt som det brukar. Jag gillar det inte.


/Sångerskan



Två lediga dagar ?

Idag och i morgon är mina lediga dagar denna veckan. Men det går så där bra. Det är möten, det ska skickas fakturer, fixas och donas! På onsdag åker vi iväg och ska spela i parken i Borensberg. Och det ska bli så himla kul, hoppas bara på fint väder och en glad publik! Efter det åker vi till Åhus och spelar på Strandhotellet. Skåne = trevligt! Fredag är vi hos mina föräldrar för att ställa ljus och meka buss. Lördag spelar vi i Östervåla på en folkparkgala! Spännande vecka!

Men först, storstäda huset.


/Sångerskan



Need you now

Vi håller på att kolla ut nya låtar som ska börja spelas snart, denna är en av dem! Så himla bra. Lätt att sjunga en låt som man känner så mycket! Den kommer bli fantastisk på dansgolven. Så va förberedda på en duett med mig och Calle.

Picture perfect memories,
Scattered all around the floor.
Reaching for the phone cause, I can't fight it any more.
And I wonder if I ever cross your mind.
For me it happens all the time.

It's a quarter after one, I'm all alone and I need you now.
Said I wouldn't call  but I lost all control and I need you now.
And I don't know how I can do without, I just need you now.

Another shot of whiskey, can't stop looking at the door.
Wishing you'd come sweeping in the way you did before.
And I wonder if I ever cross your mind.
For me it happens all the time.

It's a quarter after one, I'm a little drunk,
And I need you now.
Said I wouldn't call but I lost all control and I need you now.
And I don't know how I can do without, I just need you now.

Yes I'd rather hurt than feel nothing at all.
It's a quarter after one, I'm all alone and I need you now.
And I said I wouldn't call but I'm a little drunk and I need you now.
And I don't know how I can do without, I just need you now.
I just need you now.
Oh baby I need you now.



/Sångerskan


Den äckliga sanningen

Det sägs att dansbandsmusiker har en tjej i varje stad. Och jag säger alltid att det inte stämmer. Men det äcklar mig något så in i helvete att se dansbandsmusiker som vi träffar när vi är ute och spelar på dansgalor och liknande, som man vet är gifta och har barn, och ändå tar med någon blond liten snärta in i bussen. Fy fan! Hur kan man göra så? Varför? Vad är det personen är ute efter? Är det något bekräftelsebehov? Jag förstår det inte, och det skulle aldrig hända i Divine.


/Sångerskan



RSS 2.0